1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Amazon 26 Şubat’ta yeni cihazlarını tanıtacak

Amazon 26 Şubat’ta yeni cihazlarını tanıtacak

featured
0
Paylaş

Amazon, 26 Şubat’ta New York’ta bir cihaz etkinliği düzenleyerek yeni ürünlerini ve teknolojilerini tanıtacak. Şirketin Cihazlar ve Hizmetler ekibinin başındaki isim Panos Panay’ın da katılacağı etkinlik, ABD Doğu saatiyle 10.00’da (TSİ 18.00) başlayacak. Amazon’un medya kuruluşlarına gönderdiği davetiye, etkinliğin içeriği hakkında fazla bilgi vermese de, davetiyede yer alan “See what’s next” (Sırada ne var görün) sloganı, önemli duyuruların yapılabileceğine işaret ediyor.

Amazon’un son dönemde Kindle serisini yenilediği göz önüne alındığında, bu etkinlikte yeni bir e-kitap okuyucunun tanıtılması beklenmiyor. Bunun yerine, uzun süredir geliştirme aşamasında olan yeni nesil Alexa hakkında önemli duyurular yapılması ihtimali güçleniyor. Amazon, daha önce Ekim 2023’te bu gelişmiş Alexa sürümünü tanıtmayı planlamış, ancak teknik sorunlar nedeniyle lansmanı ertelemek zorunda kalmıştı. Şirketin Yapay Genel Zeka birimi başkanı, Ocak ayında yaptığı açıklamada, büyük dil modelleriyle çalışan bu yeni Alexa’nın, üretken yapay zekalar için yaygın bir problem olan yanlış veya hatalı sonuçlar verme eğilimi nedeniyle geciktiğini belirtmişti.

Eğer Amazon’un etkinliğindeki ana gündem maddesi gerçekten yeni nesil Alexa olursa, bu durum beraberinde yeni donanımların da tanıtılabileceğini gösteriyor. Özellikle Echo hoparlörler ve Echo Buds’ın yeni versiyonlarının duyurulması bekleniyor. Bunun yanı sıra, Amazon’un bu gelişmiş Alexa için ücretli bir abonelik modeli getirip getirmeyeceği de merak edilen konular arasında. Teknoloji analistlerine göre, şirket bu yapay zeka destekli asistanı ilk etapta ücretsiz olarak sunabilir ancak ilerleyen dönemlerde abonelik modeline geçiş yapabilir.

Bu etkinlik, Amazon’un yeni cihazlar ve hizmetler stratejisini belirleme açısından kritik bir öneme sahip. Etkinliğin yönetimini üstlenen Panos Panay, 2023 yılında Microsoft’tan Amazon’a katılmış ve bu süreçte şirketin donanım ekibini yönlendiren isim olmuştu. Panay daha önce Microsoft’ta Surface cihazlarını geliştiren ekipte önemli roller üstlenmişti ve Amazon’a geçişi büyük yankı uyandırmıştı.

Amazon’un Cihazlar ve Hizmetler ekibi, Echo serisi hoparlörler, Fire TV cihazları, Kindle e-kitap okuyucular ve Alexa gibi ürünlerin geliştirilmesinden sorumlu. Şirket, yapay zeka destekli asistanlar konusunda Apple’ın Siri’si ve Google’ın Asistan’ı ile rekabet halinde. Yeni nesil Alexa’nın tanıtılması, Amazon’un bu yarışta daha güçlü bir konuma gelmesine yardımcı olabilir.

Amazon akıllı ev ekosistemini daha fazla kullanıcıya ulaştırabilir

Etkinlikte tanıtılması beklenen cihazların teknik özellikleri konusunda net bilgiler bulunmasa da, yeni Echo cihazlarının gelişmiş ses kalitesi, daha akıllı asistan entegrasyonu ve ev otomasyonu konusunda ileri seviye yeteneklere sahip olabileceği tahmin ediliyor. Bu sayede, Amazon’un akıllı ev ekosistemi genişleyerek daha fazla kullanıcıya ulaşabilir.

.gadsense_slot_3{ display: inline-block; width: 300px; height: 250px;}
@media (min-width:960px) { .gadsense_slot_3 { width: 640px; height: 300px; } }


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.