Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ve asker sevk edilirken, çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Konya Valiliği, ANKA-3’ün acil inişine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
25.06.2025 tarihinde, Uluslararası Anadolu Kartalı 2025 Tatbikatı esnasında ANKA-3 tipi İnsansız Hava Aracı, Selçuklu ilçemiz sınırlarında boş bir araziye kontrollü acil iniş yapmıştır. Tüm ilgili birimlerce gerekli güvenlik önlemleri alınmış olup, teknik inceleme devam etmektedir.

TATBİKATA GENİŞ KATILIM
23 Haziran’da başlayan Uluslararası Anadolu Kartalı-2025 Tatbikatı; ABD, Azerbaycan, Katar, Macaristan, Mısır, Suudi Arabistan, Ürdün ve NATO AWACS’ın fiilî; Bulgaristan, Brezilya, Malezya, Mali ve Nijerya’nın ise gözlemci olarak katılımıyla sürdürülüyor.
Gerçeğe yakın savaş senaryolarıyla yürütülen tatbikat kapsamında, katılımcı ülkelerin birlikte harekât kabiliyetlerinin artırılması ve tecrübe paylaşımı amaçlanıyor. Tatbikat 4 Temmuz’da sona erecek.
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
