
iOS 27 Bul uygulamasındaki daha esnek paylaşım seçenekleri,
konumunuzu başkalarıyla ne zaman ve ne kadar süreyle
paylaşacağınıza ilişkin olarak size daha fazla kontrol sağlıyor.
Apple, “Konumunuzu bir süreliğine veya belirli bir tarih ve saate
kadar paylaşın” diyor. Ayrıca artık istediğiniz zaman, kişilerle
tek tek konum paylaşımını duraklatabiliyorsunuz.
Detaylandırmak gerekirse, Find My uygulaması artık konumunuzu 15
dakika ile 30 gün arasında değişen özel bir süre boyunca
kişilerinizle paylaşmanıza olanak tanıyor. Belirli bir gün, saat ve
dakika sayısı belirleyebiliyor veya konum paylaşımınızın sona
ereceği bir tarih ve saat ayarlayabiliyorsunuz. iOS 26’da yalnızca
üç önceden ayarlanmış zaman dilimi bulunuyor: süresiz, gün sonuna
kadar ve bir saatliğine.
Artık konumunuzu gizleyebiliyorsunuz
En büyük değişikliklerden biri, artık belirli bir kişiden
konumunuzu herhangi bir bildirim veya uyarı göndermeden
gizleyebilmeniz. Apple, kişinin bundan haberinin olmayacağını
söylüyor. Konumunuzu paylaşmayı bir süreliğine ya da tamamen
durdurduğunuzda ve yeniden konum paylaşma kararı verdiğinizde
kişiye bildirim gitmeyecek.
iOS 27 ile birlikte Bul uygulamasında kişinin kartında yeni “Konumu Gizle” düğmesi çıkacak. Konumunuzu biriyle paylaşmayı
duraklatırsanız, o kişi Bul uygulamasında “Konum Bulunamadı”
mesajını görecek.
Kullanıcı arayüzü geliştirmelerine gelince, iOS 27’deki Bul
uygulaması yeni Liquid Glass arayüzüyle yenilendi. Uygulama iOS
26’da büyük ölçüde bu tasarımdan yoksundu ancak bu yıl Apple’ın
diğer uygulamalarıyla eşleşen yeni bir sekme çubuğu tasarımına
sahip. Bul arayüzü de artık uygulamanın ana sayfasında daha
spesifik konum bilgileri gösteriyor. Bu, istediğiniz an kişilere
dokunmadan tam olarak hangi sokakta olduklarını görebileceğiniz
anlamına geliyor.
iOS 27’deki Bul uygulamasında yeni simgeler de var. Örneğin, “Nesneler” sekmesi artık yeni AirTag tarzı simgeyle
gösteriliyor.

Yorumlar kapalı.