Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

Apple, Güvenlik Ödül programını güncelleyerek ödülleri 5 milyona çıkarıyor

Apple, bu Kasım'da güncelleyeceği Security Bounty programıyla güvenlik araştırmacılarına, en yüksek 2 milyon dolarlık ödüller sunarak siber tehditleri azaltmayı amaçlıyor.

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Apple, Güvenlik Ödül programını güncelleyerek ödülleri 5 milyona çıkarıyor Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--

Apple, Kasım ayında yenilikler yapacağı Güvenlik Ödül (Security Bounty) programı ile siber güvenlik araştırmacılarına sektördeki en yüksek ödülleri sunmayı planlıyor. Şirket, en karmaşık güvenlik açıklarını tespit edenlere verilen azami ödülü 1 milyon dolardan 2 milyon dolara yükseltti. Bu ödül, kullanıcı etkileşimi gerektirmeyen ve paralı casus yazılımlarla hedeflenen türdeki saldırı zincirlerini tespit eden araştırmacılara verilecek.

Apple, programda toplam ödül miktarının 5 milyon doları aşabileceğini de duyurdu. Bu, beta yazılımlarındaki hatalar veya Lockdown Mode güvenlik önlemini aşan kritik açıklar gibi önemli keşifler için geçerli olacak. Lockdown Mode, Safari tarayıcısında güçlendirilmiş güvenlik mimarisi sunuyor.

Fiziksel erişim gerektiren saldırılar için ödül miktarı 500.000 dolara çıkarılırken, yakın mesafe saldırılarında kazanç artık 1 milyon dolara kadar yükseliyor. WebContent kod yürütmesi ve sandbox kaçışını bir araya getiren araştırmacılar da 300.000 dolara kadar ödül kazanabilirler.

Apple’ın Güvenlik Mühendisliği Başkan Yardımcısı Ivan Krstić, Wired ile yaptığı görüşmede geçen zamana kadar 800’den fazla araştırmacıya toplamda 35 milyon dolar ödül verildiğini açıkladı. Şirket, artırılmış ödüller ile daha gelişmiş saldırılara karşı etkili savunmalar oluşturmayı ve araştırmacıları daha derinlemesine keşiflere yönlendirmeyi amaçlıyor.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Apple, Güvenlik Ödül programını güncelleyerek ödülleri 5 milyona çıkarıyor
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

GÜNCEL Apple, Güvenlik Ödül programını güncelleyerek ödülleri 5 milyona çıkarıyor

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir