USD39,59
%-0.32
EURO45,67
%-0.99
GBP53,68
%-0.71
BIST9.311,88
%-2.19
GR. ALTIN4.345,98
%1.44
BTC4.139.583,36
%-2.51
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Avrupa Parlamentosu’nda Marc Botenga’dan İsrail’in İran’a saldırısına kınama çağrısı

Avrupa Parlamentosu milletvekili Marc Botenga, Gazze'deki soykırıma karşı yaptığı konuşmada, İsrail'in İran'a saldırısını kınamayı reddeden AB'ye tepki gösterdi.

featured

Avrupa Parlamentosunda (AP) Gazze’deki soykırıma karşı ses yükselten en etkili milletvekillerinden Marc Botenga, Genel Kuruldaki konuşmasında, “Rusya Ukrayna’ya yasa dışı şekilde saldırdığında, bunu kınıyorlar. İsrail İran’a yasa dışı şekilde saldırdığında, kınamayı reddediyorlar.” dedi. “KİTLESEL SİVİL KAYIPLAR VERİLEBİLECEK NÜKLEER FELAKET RİSKİ YARATILDI” Botenga, şöyle devam etti: “İsrail bu hafta sonu İran’a yasa dışı ve suç teşkil eden şekilde saldırdığı için AP’de bu konuda bir karar tasarısının oylanmasını istiyoruz çünkü başka bir ülkeye öylece saldıramazsınız. İsrail’in bunu yapma alışkanlığı olduğunu biliyorum ancak bu hala yasa dışı ve suç teşkil ediyor. Çünkü çocuklar da dahil olmak üzere birçok sivil öldürüldü ve nükleer santraller kasıtlı olarak hedef alındı. Bu şekilde kitlesel sivil kayıplar verilebilecek nükleer felaket riski yaratıldı.” “SALDIRAN İSRAİL’İN KENDİSİ” AB’nin Rusya’yı kınadığı gibi İsrail’i de kınamasını beklediğini belirten Botenga, “Ama (AB Komisyonu Başkanı) Ursula von der Leyen İsrail’in kendini savunma hakkı konusunda ısrar ediyor. Saldıran İsrail’in kendisi.” diye konuştu. Botenga, “Tahran’ın Gazze’ye dönüştürülmemesi” için AP’nin bu konuda karar çıkarması gerektiğini vurgulayarak, “Bunu kınamayıp uluslararası hukuka aykırı olan suç eylemlerini desteklemeye devam edemeyiz. Bu insan haklarına aykırıdır.” değerlendirmesini yaptı. Genel Kurul toplantısının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Botenga, AP Genel Kurulu toplantısının açılışında grubu adına Genel Kurula İsrail’in İran’a saldırısını kınamasını teklif ettiğini ancak ana akım partilerin bunu görüşmeyi kabul etmediğini duyurdu. Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Bir Cevap Yazın

5 Yorum

  1. 12 Haziran 2025, 21:41

    Marc Botenga’nın ifadeleri gerçekten düşünmeye değer. Avrupa Parlamentosu’nun bu durumu kınaması gerektiğine inanıyorum.

  2. 3 Haziran 2025, 21:41

    Bu meselede tarafsız kalmak zor. İki taraf da kayıplar yaşadı ama sivil kayıpları azaltma hususunda daha fazla çaba göstermemiz gerektiği kesin.

  3. 1 Haziran 2025, 21:41

    Botenga’nın çağrısı önemli, ama umarım bu yalnızca sözde kalmaz ve somut bir eyleme dönüşür.

  4. Bu yazı bence oldukça taraflı. İsrail’in kendini savunma hakkı da göz önünde bulundurulmalı.

  5. Yazıyı okuyunca Botenga’nın görüşlerini sorguladım. Acaba sadece tartışmaları alevlendirmek için mi bu kadar sert bir dil kullanıyor?

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

KAI ile Haber Hakkında Sohbet