1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Ayn-el Arab’da Suriye bayrağı

Ayn-el Arab’da Suriye bayrağı

featured
0
Paylaş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2026 07:00

SURİYE’de Şam hükümeti ile SDG arasında 29 Ocak’ta varılan mutabakat kapsamında entegrasyon görüşmeleri devam ederken, Halep’in doğusunda yer alan Ayn el-Arab’a belediye başkanı ataması gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Şam hükümeti, Almaz Romi’yi Ayn el-Arab Belediye Başkanı olarak atadı. Irak merkezli Rudaw’a konuşan bir kaynak, Romi’nin dün Halep’e gitmesinin ve atamanın resmen ilan edilmesinin beklendiğini açıkladı. Ayn el-Arab’ın Helence köyünden olan Romi, daha önce Ekoloji Komitesi Eş Başkanlığı ve Fırat Bölgesi Kadın Koordinasyonu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştu.

Kentte kamu hizmetleri ve devlet daireleri yeniden faaliyete geçirilirken, önceki gün Suriye’nin resmî bayrağı da göndere çekildi. Hükümete bağlı bazı resmi kurumlar ve güvenlik birimleri ile diğer devlet dairelerine de bayrak asıldı. 29 Ocak’ta varılan anlaşma, taraflar arasında ateşkes ilan edilmesi ve askeri ve idari yapıların kademeli olarak birleştirilmesini öngörüyor.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.