1. Haberler
  2. POLİTİKA
  3. Ayyüce Türkeş Taş Malatya’dan Seslendi! Türkiye’nin Ulusal Deprem Strateji Raporu Olmalı

Ayyüce Türkeş Taş Malatya’dan Seslendi! Türkiye’nin Ulusal Deprem Strateji Raporu Olmalı

featured
0
Paylaş

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin üçüncü yıl dönümü dolayısıyla Malatya’ya gelerek saha incelemelerinde bulundu. Türkiye’nin deprem hazırlığı konusunda ciddi eksikleri olduğunu ifade eden Türkeş Taş, kalıcı çözümler için stratejik bir planlamanın şart olduğunu dile getirdi.

TÜRKİYE DEPREMLE YAŞAMAYI ÖĞRENMEK ZORUNDA

Depremin Türkiye’nin değişmeyen bir gerçeği olduğunu hatırlatan Türkeş Taş, “Depremle barışık olmak, sağlam şehirler kurmak demektir. Japonya’da büyük depremlerde hayat devam edebiliyorsa, Türkiye’nin de bu seviyeye ulaşması gerekiyor” dedi. Konut teslimlerinin sürdüğünü ancak altyapı ve yaşam koşullarında sıkıntıların devam ettiğini belirten Türkeş Taş, sağlam şehirleşme vurgusu yaptı.

SANAYİ ANADOLU’YA TAŞINMALI VE YAPI STOĞU GÜÇLENDİRİLMELİ

Risk altındaki şehirler için planlı bir dönüşüm çağrısında bulunan Türkeş Taş, sanayi tesislerinin deprem kuşaklarında yoğunlaşmasının büyük bir tehdit oluşturduğunu söyledi. Bina güçlendirme çalışmalarının yetersizliğini savunan Milletvekili, “Ulusal deprem strateji raporu hazırlanmalı, yapı stoğu güçlendirilmeli ve sanayi altyapısı daha güvenli bölgelere kaydırılmalı” ifadelerini kullandı.

UMUT HAKKI TARTIŞMASI KABUL EDİLEMEZ

Malatya’da deprem şehitliğini de ziyaret eden Türkeş Taş, siyasetin gündemindeki “umut hakkı” konusuna sert tepki gösterdi. Terörle mücadeledeki hassasiyeti vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Gencecik şehitlerimiz var. Kadınların, çocukların katledilmesi için emir veren bir terörist başı için umut hakkının konuşulmasını kabul etmiyoruz. Türk milleti ona zaten nefes alma hakkı bahşetmiştir. Daha fazlası asla kabul edilemez”

KAYNAK: MHA


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.