Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Intel eski CEO’su Gelsinger yapay zekada stratejik hataları kabul etti

Intel eski CEO’su Gelsinger yapay zekada stratejik hataları kabul etti

Son yıllarda yapay zeka alanındaki gelişmelere ayak uyduramadığı için Intel geride kalırken, eski CEO Gelsinger stratejik hatalarının şirkete milyarlar kaybettirdiğini açıkladı.

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son yıllarda teknolojinin baş döndürücü bir hızla gelişmesi, yapay zeka alanında da devrim niteliğinde atılımlar getirdi. Özellikle ChatGPT’nin sahneye çıkışıyla birlikte adeta yeni bir çağ açıldı ve şirketler bu alanı tam anlamıyla bir rekabet arenasına çevirdi.

Google’dan Microsoft’a, Amazon’dan Meta’ya kadar birçok dev firma peş peşe önemli duyurular yaptı. Ancak büyük teknoloji oyuncularından Intel, bu yarışta geri planda kaldı. Nitekim Intel’in eski CEO’su da bu gerçeği açıkça itiraf etti.

Intel, Yapay Zekayı Hafife Aldı

Şirketin eski CEO’su Pat Gelsinger, Intel’in yapay zekadaki gelişmeleri görmezden geldiğini ve bu yüzden rakiplerinin gerisinde kaldığını açıkça dile getirdi. Kendi yönetim döneminde gerekli adımları atmadığını itiraf eden Gelsinger, bu stratejik hatanın Intel’e milyarlarca dolara mal olduğunu söyledi.

Gelsinger, özellikle model eğitimi yerine yalnızca tahminleme (inference) tarafına odaklandıklarını, bunun da NVIDIA gibi güçlü rakiplerin sunduğu çözümlerin gerisinde kalmalarına yol açtığını belirtti. Ona göre bu yanlış hesap, Intel’in yapay zeka pazarında önemli bir oyuncu olma fırsatını kaçırmasına neden oldu.

Bugün gelinen noktada Intel, iptal edilen Falcon Shores projesi ve beklenen ilgiyi görmeyen Gaudi hızlandırıcılarıyla hala geriden geliyor. Yeni yönetim ise bu hataları telafi etmek için farklı stratejiler üzerinde çalışıyor. Ancak yapay zeka alanındaki rekabetin bu kadar kızıştığı bir ortamda Intel’in kaybettiği zamanı telafi edip edemeyeceği büyük bir soru işareti olarak öne çıkıyor.

Intel, şu anda ayakta kalmakta bile zorlanan bir şirket konumunda. Mevcut pazarlardaki yerini korumakta güçlük çekerken, yeni alanlara açılabilmesi de pek kolay görünmüyor. Firmanın geleceğinin nasıl şekilleneceğini ise hep birlikte göreceğiz.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

Intel eski CEO’su Gelsinger yapay zekada stratejik hataları kabul etti
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir