Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Bessent’tan Çin’e suçlama

Bessent’tan Çin’e suçlama

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine Bakanı Scott Bessent, Pekin’in küresel tedarik zincirlerini vuran nadir toprak elementleri ve kritik mineraller üzerinde kapsamlı ihracat kontrolleri getirmesinin ardından ‘i dünya ekonomisine zarar vermeye çalışmakla suçladı.

Bessent, Financial Times’a verdiği demeçte, Çin’in kontrolleri getirmesinin kendi ekonomisindeki sorunları yansıttığını söyledi. ABD Başkanı Donald Trump’ın Çinli mevkidaşı Xi Jinping ile Güney Kore’de görüşmesinden üç hafta önce alınan bu karar dikkat çekti.

Bessent, “Bu onların ekonomilerinin ne kadar zayıf olduğunun bir işareti ve herkesi kendileriyle birlikte aşağı çekmek istiyorlar” dedi. “Müşterilerinize zarar vermenin iyi bir fikir olduğu bir tür Leninist iş modeli olabilir, ama onlar dünyanın en büyük tedarikçisi. Küresel ekonomiyi yavaşlatmak isterlerse, en çok zarar görecek olanlar kendileri olacak” diye ekledi.

Bessent ayrıca “Bir resesyon veya depresyonun ortasındalar ve ihracat yoluyla bundan çıkmaya çalışıyorlar. Sorun şu ki, dünyadaki konumlarını daha da kötüleştiriyorlar” dedi.

Çin’in nadir toprak elementleri ve kritik mineraller tedariği üzerinde kapsamlı kısıtlamalar açıklamasının ardından Trump, 1 Kasım’dan itibaren Çin’den yapılan ithalata ek yüzde 100 tarife uygulama tehdidinde bulundu.

Duruma aşina bir kişi, ABD’nin iki taraf anlaşmaya varmazsa alacağı karşı önlemleri hazırladığını söyledi. Kişi, ABD’nin bu hafta Washington’da yapılacak Dünya Bankası-IMF toplantıları için G7 bakanları bir araya geldiğinde konuya öncelik vereceğini belirtti.

Duruma aşina iki kişi daha, ABD’nin Çin’e yazılım ihraç eden şirketlerden lisans almalarını istemeyi düşündüğünü ve bunun Çin endüstrileri üzerinde dramatik bir etkisi olabileceğini söyledi.

Üst düzey bir ABD yetkilisi FT’ye, “Ağustos ayında Li Chenggang, geçen hafta ortaya çıkan Çin’in mevcut saldırı hatlarının çoğunu önceden gösterdi. İşler istediği gibi gitmezse ABD’nin ‘cehennem ateşiyle’ karşılaşacağını ifade etmekte oldukça kontrolsüz ve çok agresifti” dedi. Yetkili, Li’nin nadir toprak elementlerini özellikle belirtmediğini ancak “tüm beklentilerin ötesinde misilleme yapacağız dedi” şeklinde ekledi.

Bessent’tan Çin’e suçlama
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir