1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. İstanbul’da sosyal medya manipülasyonu yapan 12 kişi tutuklandı

İstanbul’da sosyal medya manipülasyonu yapan 12 kişi tutuklandı

featured
0
Paylaş

İstanbul merkezli yürütülen soruşturma kapsamında, Borsa İstanbul’da bazı hisse işlemlerinde sosyal medya üzerinden manipülasyon yaptığı öne sürülen 15 kişiden 12’si tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Borsa İstanbul‘da işlem gören bazı hisselerde olağandışı fiyat ve işlem hacmi dalgalanmaları tespit edildi. Küçük yatırımcının zarara uğramasına yol açan bu yapay hareketlerin sosyal medya aracılığıyla organize edildiği belirlendi.

15 ŞÜPHELİDEN 12’Sİ TUTUKLANDI

Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 15 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından tamamı tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine çıkarıldı.

Mahkeme, 12 şüphelinin tutuklanmasına karar verirken, 3 kişi ise yurt dışına çıkış yasağı ve düzenli imza yükümlülüğünü içeren adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldı.

MANİPÜLASYON HİSSELERİ VE SOSYAL MEDYA BAĞLANTISI

Soruşturmanın odak noktalarından biri, Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri AŞ (PRKAB) ile Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama AŞ (DOBUR) hisselerinde tespit edilen fiyat manipülasyonları oldu. Söz konusu dalgalanmaların, “Hektor”, “Hektor As” ve “Borsa Dostlar Konağı” gibi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımlarla yönlendirildiği anlaşıldı.

Başsavcılığın talimatıyla, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve “piyasa dolandırıcılığı” suçlamalarıyla 17 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İstanbul başta olmak üzere Antalya, Şanlıurfa, İzmir, Kayseri, Malatya, Samsun, Bursa ve Ankara’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla 15 zanlı gözaltına alındı. Diğer iki şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise sürüyor.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.