• İmsak 06:38
  • Güneş 08:09
  • Öğle 13:01
  • İkindi 15:21
  • Akşam 17:43
  • Yatsı 19:09
  • SONRAKİ NAMAZA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - İstanbul
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Cezaevinden izinli çıkıp eşini boğan sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

Cezaevinden izinli çıkıp eşini boğan sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

featured

Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2025 17:56

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde ‘Uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan hükümlü bulunduğu açık cezaevinden izinli çıkıp eşi Esma Söğütçü’yü (33) elleriyle boğan Yakup Söğütçü (41) hakkında, ‘Eşe karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İddianame, Gebze 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Haberin Devamı

Olay, geçen yıl 9 Kasım’da Adem Yavuz Mahallesi 2301 Sokak’taki 3 katlı binanın bodrum katında meydana geldi. Yakup Söğütçü, ‘Uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan hükümlü bulunduğu açık cezaevinden 3 gün izinli olarak çıktı. Eve giden Söğütçü, 10 yıllık eşi Esma Söğütçü’yü, birlikte uyuşturucu kullandıktan sonra elleriyle boğdu. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekiplerinin kontrolünde Esma Söğütçü’nün hayatını kaybettiği belirlendi. 3 çocuk annesi Söğütçü, otopsi işlemleri sonrası Düzce’de toprağa verildi. Olayın ardından kaçan Yakup Söğütçü, polisin çalışması sonucu yakalanıp, işlemleri sonrası çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Hazırlanan otopsi raporunda Esma Söğütçü’nün uyuşturucu ve uyarıcı madde kullandığı tespit edilirken, ölümünün elle boğmaya bağlı olduğu belirtildi. Tutuklu sanık Yakup Söğütçü, savcılıkta verdiği ifadede, olay gecesi eşi ile birlikte çeşitli uyuşturucu maddeler kullandıklarını, eşinin kendisine gelmesi için üzerine soğuk su tuttuğunu, eşinin de soğuk su ile temas edince tökezleyerek sırtüstü yere düştüğünü ve kafasının arkasını yere çarptığını, kafasının arkasında kanama veya yara görmediğini anlattı. Sabah eşini uyandırmak istediğini, tepki gelmeyince sırtüstü çevirmeye çalıştığını, bu arada ağız ve burun kısmında yoğun kan gördüğünü ve 112’yi aradığını belirten Söğütçü, uyuşturucu nedeniyle neler yaşadığını tam olarak hatırlamadığını, eşini çok sevdiğini, kendisinin eşine karşı böyle bir olayı gerçekleştirmiş olamayacağını ifade ederek, suçlamaları reddetti.

Haberin Devamı
Cezaevinden izinli çıkıp eşini boğan sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

‘ELLE BOĞMAYA BAĞLI ÖLÜM AÇIK VE NET’

Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, olay gecesi maktul ile eşinin birlikte yoğun uyuşturucu madde tükettikleri, banyoda şüphelinin maktulün üzerine soğuk su dökmesi üzerine maktulün sırtüstü yere düştüğü ve kafasının arkasını yere çarptığı belirtildi. Şüphelinin maktulü yatağına yatırdığı ve sabah kalktığında ağız ve burun kısmında yoğun kan gördüğü ve 112’yi çağırdığı, her ne kadar maktulün nasıl öldüğü konusunda şüphelinin açık ve net bir beyanı olmasa dahi Adli Tip Otopsi Raporu’nda belirtildiği üzere kanında uyuşturucu madde tespit edilen maktulün ölümünün elle boğmaya bağlı mekanik asfiksi sonucu meydana geldiğinin anlaşıldığı, dolayısıyla maktulün olay gecesi elle boğmaya bağlı olarak öldürüldüğünün açık ve net olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı
Cezaevinden izinli çıkıp eşini boğan sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

Savcı, bahse konu elle boğma eyleminin şüpheli tarafından gerçekleştirildiğinin kabulü gerektiğini belirterek, şüphelinin olay gecesi ve ölüme dair uyuşturucu kullanmasından dolayı bir şey hatırlamadığını beyan etmiş olsa da uyuşturucu maddeyi kendi rızası ile aldığı ve uyuşturucu madde etkisi ile maktule karşı eyleminin farkında olamayabileceği ancak bunun suçtan kurtulmaya yönelik savunma olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. İddianamede savcı, sanığın ‘Eşe karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Gebze 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede sanığın yargılanmasına 6 Şubat’ta başlanacak.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.