CHP İzmir İl Başkanlığı’nın Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği alternatif 19 Mayıs törenine, CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir Milletvekili Deniz Yücel, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
BAĞIMSIZLIK VE DİRENİŞ VURGUSU
Törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, 19 Mayıs’ın yalnızca bir bayram değil, aynı zamanda teslimiyete karşı direnişin simgesi olduğunu söyledi. Güç, “19 Mayıs, bir milletin yeniden ayağa kalkışının ilk adımıdır. Mustafa Kemal Atatürk milletin gerçek gücünün gençlerin cesaretinde olduğunu biliyordu. Bu yüzden cumhuriyeti gençlere emanet etti” ifadelerini kullandı.

GENÇLERİN GELECEK KAYGISINA DİKKAT ÇEKTİ
Türkiye’de gençlerin ağır ekonomik ve sosyal sorunlarla karşı karşıya bırakıldığını belirten Güç, “Bugün gençler diplomasıyla bekliyor, iş bulmayı bekliyor, ev kiralarının düşmesini bekliyor. Hayallerini, yuva kurmayı, sevmeyi erteliyorlar. Gençlerden itiraz etmeyen bir profil yaratılmak istendi ancak karşılarında Atatürk’ün emanetine sahip çıkan bir gençlik var” dedi.
Gözden kaçırmayın
İçeriği Görüntüle
“GENÇLERİN UMUDUNU YENİDEN BÜYÜTECEĞİZ”
Gençlerin yurt dışına gitmek zorunda bırakıldığı bir düzen oluştuğunu ifade eden Güç, “1919’un Türkiye’sinde işgal edilen limanlardı, bugün ise kuşatılmak istenen gençlerin umududur. Biz gençlere ‘gitmeyin’ demeyeceğiz. Biz, ülkeyi terk etmek zorunda hissetmeyecekleri bir Türkiye kuracağız. CHP olarak gençlere yeniden umut olana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Muhabir: DOĞUKAN FİKRİ FİDAN

Yorumlar kapalı.