1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. “Çocuk Edebiyatı Öğretmen Kongresi” İçin Başvurular 10 Şubat’ta Başlıyor

“Çocuk Edebiyatı Öğretmen Kongresi” İçin Başvurular 10 Şubat’ta Başlıyor

featured
0
Paylaş

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak M.E.B Basın

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yapacağı kongreye bildiri ya da poster sunumla katılmak isteyen öğretmenler için başvuru kılavuzu, “cocukedebiyatikongresi.eba.gov.tr” adresinde yayımlandı. Kongreye başvurular, 10 Şubat-7 Mart’ta alınacak. “Çocuk Edebiyatı Öğretmen Kongresi”yle çocuk edebiyatı alanında eser veren öğretmenleri bir araya getirmek, paydaşlar arasındaki etkileşimi artırmak, alandaki gelişmeleri, güncel sorunları ve çözüm önerilerini ortak bir zeminde ele almak, çocuk edebiyatına, çocuğa ve topluma katkı sağlamak amaçlanıyor. 

Kongre, Ankara’da Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Kongre ve Kültür Merkezi’nde 12-13 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan öğretmenler, kongreye bildiri veya poster sunumu ile başvuru yapabilecek. Katılımcılara sertifika verilecek. Çocuk Edebiyatı Öğretmen Kongresi’nin davetlileri arasında öğretmenlerin yanı sıra paydaş kurumların temsilcileri, yazarlar, akademisyenler ve araştırmacılar da yer alacak. 

 Bilgi Şöleni Havasında Geçecek

Kongre, öğretmenlerin çocuk edebiyatı üzerine kaleme aldıkları bildiriler, sahadaki iyi uygulamalarını sergileyecekleri poster sunumlar, çocukların ilgisini çekecek atölyeler ve alan uzmanlarının katılacağı panellerle “bilgi şöleni” havasında geçecek. 

 Öğretmen Yazarlar, Deneyimlerini Paylaşacak 

Kongrede çocuk edebiyatının eğitimdeki yeri, öğretmen yazarların çocuk edebiyatına etkisi,  paydaşlar arasında iş birliğinin artırılması, çocukların çocuk edebiyatı eserleriyle tanışması ve edebî zevklerini geliştirme süreçleri gibi konular ele alınacak. Kongrede, “Kültürel Mirasın Aktarımında Çocuk Edebiyatı”, “Çocuk Edebiyatında Dil Zenginliği”, “Çocuk Edebiyatı Yoluyla Erdemlerin Kazanılması”, “Edebiyatın Çocuğun Gelişimine Etkisi”, “Çocuk Edebiyatının Aile ve Topluma Etkisi”, “Dijitalleşmenin Çocuk Edebiyatına Etkisi” ve “Çocuk Edebiyatında Estetik” olmak üzere yedi konu başlığı altında bildiriler sunulacak. 

 Çocuk Edebiyatının Tarihsel Gelişiminden Çocuk Yazarlara, Birçok Farklı Konuda Paneller Düzenlenecek

Kongre kapsamında, “Türkiye’de Çocuk Edebiyatının Tarihsel Gelişimi”, “Dijitalleşme Çağında Çocuk Edebiyatı ve Okuma Kültürünün Edinimi”, “Eğitim Süreçlerinde Çocuk Edebiyatından Faydalanılması”, “Çocuk Edebiyatı Derlemeleri”, “Çocuk Edebiyatı Beyaz Perde Etkileşimi”, “Çocuk Edebiyatında İyi Uygulama Örnekleri” ve “Çocuk Yazarlar” başlıklarında paneller düzenlenecek. 

 Atölye Çalışmaları Yapılacak

Çocuk Edebiyatı Öğretmen Kongresi’nde ayrıca “Çocuk Edebiyatında Mekân, Zaman, Kahraman ve Olay Örgüsü”, “Çocuk Edebiyatı ve İllüstrasyon”, “Çocuk Edebiyatında Drama ve Oyun”, “Gölge Oyunları”, “Eleştirel Okuma”, “Yaratıcı Yazarlık”, “Dil ve Üslup”, “Masal Anlatıcılığı”, “Sesli Okuma (Canlandırma Yaparak Okuma)”, “Dijital Araçlarla Hikâye Oluşturulması”, “Geleneksel Çocuk Oyunlarındaki Edebî Ögeler (Tekerlemeler, Sayışmacalar vb.)” başlıklarında da atölye çalışmaları düzenlenecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin iş birliğiyle düzenlenen kongreye başvurular, 10 Şubat-7 Mart’ta alınacak. Başvuru sonuçları ise 18 Nisan’da duyurulacak.  “Çocuk Edebiyatı Öğretmen Kongresi” ile ilgili detaylı bilgiye “cocukedebiyatikongresi.eba.gov.tr” adresinden ulaşılmaktadır.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.