
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye Cumhuriyeti’nin suçlularla mücadelesinde uluslararası alanda büyük bir başarıya imza attığını açıkladı. Bakan, Kırmızı Bülten ve ulusal seviyede aranan toplam 9 suçlunun, titizlikle yürütülen çalışmalar sonucu dünyanın farklı noktalarından yakalanarak ülkeye iadesinin sağlandığını bildirdi.
YEDİ ÜLKE, DOKUZ SUÇLU
Bakan Yerlikaya, suçluların iade edildiği ülkeleri; Almanya (3), ABD, Arjantin, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, İran, Yunanistan olarak sıraladı. Operasyonun EGM Interpol-Europol Daire Başkanlığı koordinesinde; Adalet Bakanlığı, İstihbarat, KOM ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlıkları ile Asayiş Daire Başkanlığı görevlilerinin ortak çalışmasıyla gerçekleştirildiğini belirtti.
İadeleri sağlanan 7’si Kırmızı Bültenli, 2’si Ulusal düzeyde aranan şahısların ve işledikleri ciddi suçların bazıları şöyle:
Çocuğu Kasten Öldürmeye Azmettirme suçundan aranan M.Ç. (ALMANYA)
Kasten Öldürme suçundan aranan S.G. (ALMANYA)
Nitelikli Cinsel Saldırı suçundan aranan A.S.Ö. (AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ)
Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı suçundan aranan O.K. (ARJANTİN)
Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İthal Etme suçundan aranan E.A.Ü. (BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ)
“ÖRGÜT ÜYELERİNİ VE ZEHİR TACİRLERİNİ GETİRECEĞİZ”
Bakan Ali Yerlikaya, açıklamasının sonunda suçlulara yönelik net bir mesaj verdi. Hangi bültenle aranırsa aransın, organize suç örgütü üyelerinin ve zehir tacirlerinin yakalanıp Türkiye’ye geri getirileceğinin altını çizdi. Yerlikaya, bu başarılı operasyonlarda emeği geçen tüm görevlileri tebrik etti.
HABER MERKEZİ-ANKARA
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.




