Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Çok su içmek faydalı mı? Harvardlı doktor ”Beyinde birikiyor” diyerek uyardı

Çok su içmek faydalı mı? Harvardlı doktor ”Beyinde birikiyor” diyerek uyardı

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hiponatremi, çeşitli nedenlerle gelişebilir. Başlıca sebepleri şunlardır:

Fazla su tüketimi (Polidipsi): Vücut aşırı miktarda su aldığında, sodyum seyrelebilir ve hiponatremi gelişebilir. Bu durum, “su zehirlenmesi” olarak da bilinir.

Su kaybı ve yeniden ikame edilememesi: Uzun süreli kusma, ishal, aşırı terleme gibi sıvı kaybı durumlarında, vücut yeterli miktarda sodyum almıyorsa hiponatremi gelişebilir.

İlaçlar: Diüretikler (idrar söktürücüler) ve bazı antidepresanlar, antipsikotikler gibi ilaçlar hiponatremiye neden olabilir. Diüretikler, böbreklerden suyun atılmasını artırarak sodyum seviyesinin düşmesine yol açabilir.

Kronik hastalıklar: Kalp yetmezliği, böbrek hastalıkları, karaciğer sirozu gibi durumlar da hiponatremiye yol açabilir. Bu hastalıklarda vücutta sıvı birikimi meydana gelir ve sodyum dengesi bozulabilir.

SIADH: Antidiüretik hormonun (ADH) aşırı salınımı, böbreklerin fazla su tutmasına neden olabilir ve bu da hiponatremiye yol açabilir.

Çok su içmek faydalı mı? Harvardlı doktor ”Beyinde birikiyor” diyerek uyardı
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir