1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. “Çorum’un ana gündemi, kapanan işletmeler ve daha da artan işsizlik”

“Çorum’un ana gündemi, kapanan işletmeler ve daha da artan işsizlik”

featured
0
Paylaş

Türkiye İttifakı Partisi Çorum İl Başkanı Ahmet Anak, son bir haftadır Çorum’un gündemini, Belediye Başkanı’na yeni alınan makam aracının işgal ettiğini belirterek, “Bu tartışma, Çorum’un çözüm bekleyen ana gündemini gölgelemektedir. Ana gündemimiz, kapanan işletmeler ve daha da artan işsizliktir” dedi.

Tüm siyasi partilerin, mesleki ve sivil toplum kuruluşlarının, Çorum’un temel sorunlarını “ortak payda” kabul ederek, birlik içinde ve aynı hassasiyetle hareket etmeleri beklentisi içinde olduklarını vurgulayan Ahmet Anak, açıklamasını özetle şöyle sürdürdü:
“Lüks araç tartışması siyasetçilerin enerjisini tüketirken, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işletmeler bir bir kapanmaya başlamıştır. İşletmeler, ekonomik kriz karşısında işçi çıkarma yoluna gitmekte, tekstil sektöründe ise daha da ağır bir kan kaybı yaşanmaktadır. Fabrikalar Mısır’a ve diğer bazı ülkelere taşınmaya başlamıştır.”
“Esnafımızı ziyaretlerimizde, kiraların ve vergilerin ödenemediği şikayetleriyle karşılanıyoruz. Emeklilerin ve asgari ücretlilerin hali ise içler acısıdır. Muhtarlıklar icra tebligatları ile doludur. Tek çaremiz birlik ve ortak akıldır. Çorum’daki işletmelerin merkezi hükümet tarafından desteklenmesi ve teşviklerin artırılması yönünde ortak çabaya ihtiyaç vardır.”

Muhabir: Haber Merkezi


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.