Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Yerel haber
  3. ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz’dan KOBİ’lere çağrı

ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz’dan KOBİ’lere çağrı

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Samsun/Çarşamba, 19 Kasım 2025 10.00: TOBB Nefes Kredisi hacmi 50 milyar TL’ye çıkarıldı.
  • Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz genişletilen kredi paketinin önemini açıkladı.
  • TOBB’a bağlı işletmelerin 19 Kasım’dan itibaren kredi başvurusu yapabileceği belirtildi.
  • KOBİ’lere 1,5 milyon TL’ye varan destek sunulacağı, finansmana erişimin kolaylaşacağı aktarıldı.
  • Vatandaşa etkisi: İlçedeki işletmelerin nakit akışı ve üretim kapasitesi güçlenecek.
  • Takip/sonraki adım: Başvuru süreci Borsa tarafından yönlendirilecek; ayrıntılar kurum duyurusunda.

HACİM 50 MİLYAR TL’YE YÜKSELTİLDİ

KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yürütülen Nefes Kredisi Programı ikinci fazında önemli bir iyileştirmeye gidildi. 2 Ekim 2025 tarihinde başlatılan ilk etapta kredi hacmi 25 milyar TL olarak belirlenmişken, gelen yoğun talep ve artan finansman ihtiyacı doğrultusunda hacim 50 milyar TL’ye yükseltildi. Bu kapsamda TOBB’a bağlı oda ve borsa üyesi işletmeler, 19 Kasım 2025 Çarşamba günü itibarıyla kredi başvurusunda bulunabilecek.

A W581357 01

“BÖLGEMİZ ADINA OLDUKÇA ÖNEMLİ”

Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, Nefes Kredisi’nin genişletilmesinin ilçedeki işletmeler için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayarak, “TOBB’un öncülüğünde yürütülen Nefes Kredisi’nin ikinci paketinin 50 milyar TL’ye çıkarılması, finansmana erişimde zorlanan KOBİ’lerimiz için son derece sevindirici bir gelişmedir. Çarşambalı firmalarımıza verilecek olan 1,5 milyon TL bölgemiz adına oldukça önemli. İlçemizde üretim yapan, istihdam sağlayan ve ekonomiye değer katan tüm işletmelerimizin bu imkândan yararlanmasını önemli buluyoruz. Çarşamba Ticaret Borsası olarak her zaman üyelerimizin yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz. Temennimiz, bu destek paketinin KOBİ’lerimize nefes aldırması, üretim ve ticaret kapasitemizi daha da güçlendirmesidir” dedi.

Yılmaz, başvuru sürecine ilişkin detayların Borsa tarafından yakından takip edildiğini ve üyelerin ihtiyaç duydukları bilgilere kolayca ulaşabilmeleri için gerekli yönlendirmelerin yapılacağını belirtti.

KATKI SAĞLAMASI BEKLENİYOR

Nefes Kredisi’nin ikinci fazıyla sağlanacak finansman desteğinin, KOBİ’lerin faaliyetlerini sürdürülebilir şekilde geliştirmelerine ve bölgesel ekonomik büyümeye önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Samsun’da Gökhan Güney’in son paylaşımı ortaya çıktı

Samsun’da Necip Sezer’in şüpheli ölümü!

<!–

Gözden kaçırmayın

–>

Samsun'da hırsızlık: Kamera kaydıyla yakayı ele verdi!
Samsun’da hırsızlık: Kamera kaydıyla yakayı ele verdi!

İçeriği Görüntüle

DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: İHA

ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz’dan KOBİ’lere çağrı
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir