Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Bakırhan: Komisyon geçmişin yaralarını sarmalı ve barışı sağlamalı

Bakırhan: Komisyon geçmişin yaralarını sarmalı ve barışı sağlamalı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Meclis’teki yeni komisyonun amacının geçmişin yaralarını sarmak olduğunu vurguladı.

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Meclis’te salı günü başlayacak olan komisyonla ilgili olarak, “Bu komisyonun temel amacı geçmişin yaralarını sarmak olmalıdır” şeklinde ifade etti.

Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile gerçekleştirdikleri toplantının açılışında konuşan Bakırhan, şunları söyledi:

“35 yıldan bu yana siyasi tarihimiz içerisindeki en zorlu dönemlerden birini yaşıyoruz. Muhalefet olmak kolaydır, iktidara yakın durmak da basittir; fakat barış inşa etmek, oldukça hassas bir yaklaşıma gereksinim duyar. Biz de bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Biz ‘barış’ diyoruz, onlar ise ‘Terörsüz Türkiye’ diyor. Barış mı, Terörsüz Türkiye mi, bu iki kavram aynı mıdır? Vatandaş, bu iki arasında ciddi bir fark olduğunu görebiliyor. Barışın dili, birlikte yaşama sözleşmesini temsil etmelidir ve dilimiz de bu doğrultuda olmalıdır. Bu komisyonun görevi geçmişin yaralarını sarmaktır. Bugünün güvenini oluşturmak zorundadır ve geleceğe dair ortak bir vizyon geliştirmelidir. Eğer komisyon bunu başarabilirse, 86 milyon kazanır, demokrasi de kazanır. Oradaki destekçilerimiz, tam da belirttiğimiz komisyon tanımına uygun bir yaklaşım içinde olacaklar. Barışı sahiplenmek gerekmektedir. Bu mesele, Meclis’teki bir komisyona dar bir çerçevede sıkıştırılacak bir durum değildir. Sorun, yalnızca Kürt sorununu demokratik bir şekilde çözmek değil, aynı zamanda Türkiye’nin daha demokratik bir yapıya kavuşturulması ve ekonomide adaletin sağlanmasıdır. Sivil toplum, izleyici pozisyonunda kalmamalı, bu sürecin aktif yürütücülerinden biri olmalıdır.”

Bakırhan: Komisyon geçmişin yaralarını sarmalı ve barışı sağlamalı
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir