1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Diyarbakır’da ebelik eğitim programı düzenlendi

Diyarbakır’da ebelik eğitim programı düzenlendi

featured
0
Paylaş

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda, Sağlık Bakanlığının “Doğal Olan Normal Doğum” temasıyla hayata geçirdiği Normal Doğum Eylem Planı kapsamında kentteki kamu hastanelerinde görev yapan 30 ebenin katılımıyla eğitim programı yapıldı.

Kentteki kamu hastanelerinin doğum ünitelerinde çalışan ebelerin mesleki becerilerini geliştirmeyi hedefleyen programla, normal doğum süreçlerinde kalite ve güvenliğin artırılmasına katkı sunulması amaçlanıyor.

“Ebelik mesleğinin önemi ve etik değerleri”, “gebelik takibi ve doğuma hazırlık”, “normal doğum süreci ve doğumda destekleyici bakım”, “lohusalık dönemi takibi ve yeni doğan bakımı” konularında güncel bilgilerin verildiği teorik eğitimlerin ardından ebelerin pratik becerilerinin güçlendirmesi hedefleniyor.

İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uz. Dr. Recep Gökçe, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ethem Bahri Anlı, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı uzmanları ve hastane yöneticileri tarafından eğitimlerini tamamlayan ebelere katılım belgesi verildi.

AA 

Kaynak: Anadolu Ajansı


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.