1. Haberler
  2. Yerel haber
  3. Diz ağrıları her yaş grubunda görülüyor

Diz ağrıları her yaş grubunda görülüyor

featured
0
Paylaş

Harran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, son yıllarda hastaneye başvuran birçok hastanın diz ve eklem ağrılarından şikâyet ettiğini söyledi.

Diz ağrılarının artık yalnızca ileri yaşla sınırlı olmadığını belirten Altay, “Romatizmal hastalıklar, eklem sıvısında azalma, kireçlenme ve fazla kilo diz eklemini olumsuz etkileyen başlıca faktörler arasında yer alıyor.” dedi.

<!–

Gözden kaçırmayın

–>

Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan Peygamber aşıklarından İslam ümmetine birlik çağrısı
Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan Peygamber aşıklarından İslam ümmetine birlik çağrısı

İçeriği Görüntüle

Gençler ve çocuklarda diz ağrılarının daha çok spor yaralanmalarına bağlı geliştiğini ifade eden Altay, “Menisküs ve ön çapraz bağ yaralanmaları genç hastalarda en sık karşılaştığımız sorunlar arasında. Bu tür durumlarda artroskopik, yani kapalı cerrahi yöntemlerle başarılı onarımlar yapıyoruz.” diye konuştu.

Orta yaş ve üzerindeki hastalarda ise diz ağrısının temel nedenlerinin değiştiğini kaydeden Altay, “Eklem kıkırdağındaki aşınmalar, fazla kilo, hareketsiz yaşam ve yanlış beslenme diz ağrılarının başlıca nedenleri arasında. Genetik faktörler, hormonal ilaç kullanımı ve sigara da kıkırdak sağlığını olumsuz etkileyebiliyor.” ifadelerini kullandı.

Tedavide önceliklerinin diz eklemini korumak olduğunu vurgulayan Altay, “Vücudun kendi onarım mekanizmasını destekleyen orto-biyolojik tedaviler uyguluyoruz. Gerekli durumlarda artroskopik cerrahi yöntemlerle müdahale ederek hastaların daha kısa sürede günlük yaşamlarına dönmesini sağlıyoruz.” dedi.

İleri derecede kıkırdak kaybı ve şiddetli ağrısı bulunan hastalarda diz protezi ameliyatlarının etkili bir çözüm sunduğunu belirten Altay, “Geliştirdiğimiz güncel ve güvenli cerrahi teknikler, hastaların yaşam kalitesini artırırken uluslararası bilimsel yayınlarda da yer buluyor.” diye konuştu.

Altay, Harran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği olarak güçlü akademik kadro ve ileri teknolojik altyapıyla hastalara en uygun ve güvenilir tedavi seçeneklerini sunduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: İLKHA


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.