Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. POLİTİKA
  3. Doğanşehir’de Siyasi Deprem: CHP’den İstifa Eden Meclis Üyelerinden Ağır İddialar

Doğanşehir’de Siyasi Deprem: CHP’den İstifa Eden Meclis Üyelerinden Ağır İddialar

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Doğanşehir özelinde başlayan istifa süreci, düzenlenen ortak basın açıklamasıyla yeni bir boyut kazandı. Malatya Büyükşehir ve Doğanşehir Belediye Meclis Üyesi Ergül Günaydın, Doğanşehir Belediye Meclis Üyesi Said Aşkın ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Arda Dinç, kameraların karşısına geçerek belediye yönetimine dair suçlamalarda bulundular.

BELEDİYE YÖNETİMİNE KAMU ZARARI VE USULSÜZLÜK SUÇLAMASI

Basın açıklamasında konuşan Ergül Günaydın, istifasının kişisel bir tercih değil, vicdani bir zorunluluk olduğunu belirterek belediyedeki uygulamaları sert dille eleştirdi. Günaydın, şu iddiaları dile getirdi: “Belediye yönetimi tarafından hukuka, kamu yararına, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine aykırı çok sayıda işlem yapıldı. Bu anlayışla yürütülen bir yönetimin parçası olmam hukuken, vicdanen ve ahlaken mümkün değildir. İlgili mülki idare amirliklerini, Sayıştay’ı ve yetkili tüm denetim mercilerini göreve davet ediyorum.”

Günaydın ayrıca; imar işlemlerindeki usulsüzlükler, liyakatsiz personel alımı, belediye araçlarının amacı dışında kullanılması ve meclis onayı olmadan taşınmazların elden çıkarılması gibi konuların suç teşkil ettiğini öne sürdü.

ŞEFFAFLIK VE HESAP VEREBİLİRLİK…

Bir diğer istifacı isim olan meclis üyesi Said Aşkın ise sorunları içeriden çözme çabalarının sonuçsuz kaldığını vurguladı. Aşkın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Belediye yönetiminde yaşanan sorunlara uzun süre içeriden çözüm üretmeye çalıştım ancak gelinen noktada kamu yararını gözeten bir anlayışın hâkim olmadığını düşünüyorum. Doğanşehir’in geleceğini ilgilendiren konularda alınan kararlar yeterince şeffaf değil.”

GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI DİNÇ: SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILDIM

İstifası sonrası kendisine yönelik karalama kampanyası yürütüldüğünü savunan Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Arda Dinç, belediye içerisinde kendisine mobbing uygulandığını iddia etti. Dinç, yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı: “Paralı trollerin iftiralarını Allah’a havale ediyorum. Hiçbir zaman iş, çıkar veya menfaat beklentisi içerisinde olmadım. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle belediyede günlük 500 TL karşılığında sigortasız çalışmak zorunda kaldım, burada bana yönelik yıldırma politikası uygulandı. Belediyeye ait minibüs ve hatların satılması gibi kararlar nedeniyle bu yönetim anlayışıyla yol yürümek istemiyorum.”

KAYNAK: MHA

Doğanşehir’de Siyasi Deprem: CHP’den İstifa Eden Meclis Üyelerinden Ağır İddialar
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir