USD38,85
%-0.01
EURO43,77
%0.90
GBP51,98
%0.71
BIST9.668,36
%1.33
GR. ALTIN4.035,10
%0.85
BTC0,000000
%0
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İmamoğlu ve avukatları duruşmaya katılmayacak Silivri’deki

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve avukatları, duruşmanın Silivri'ye alınmasına itiraz ederek yarınki duruşmaya katılmayacaklarını açıkladı.

featured

Tutuklu İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ve avukatlarının yarın görülecek olan bilirkişi davasında, duruşmanın Çağlayan’dan Silivri’ye alınmasına tepki olarak duruşmaya katılmayacağı öğrenildi.

23 Mart tarihinden beri Silivri’de tutuklu bulunan İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, yargılandığı “yargı görevini yapan bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs” ve “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlamaları kapsamında yarın hakim karşısına çıkacaktı.

Ancak edinilen son dakika gelişmesine göre İmamoğlu ve avukatları, duruşmanın Çağlayan’dan Silivri’ye alınmasını “hukuka aykırı usul” olarak değerlendirerek duruşmaya katılmayacaklarını açıkladı.

Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu hakkında, soruşturmalarda yaşanan hukuksuzlukları dile getirmesi nedeniyle açılan davanın yarınki ilk duruşması hukuka aykırı usullerle Silivri’ye alındığı için İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu ve avukatları duruşmaya katılmayacaktır.”

“KEYFİYETİ MEŞRULAŞTIRMAMAK ADINA DURUŞMAYA KATILMAYACAĞIZ”

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İmamoğlu ve avukatlarının yarınki duruşmaya tepki amaçlı katılmayacaklarını belirterek, kendilerinin de duruşmaya katılmayacaklarını bildirdi.

Yarın Çağlayan’daki destek buluşmasının da iptal edildiğini vurgulayan Çelik, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Uzun süredir türlü hukuksuzluk yaşıyoruz.

Kişiye özel keyfi uygulamaların yeni örneği, Ekrem Başkanımızın 12 Haziran’da görülecek duruşma yerinin, 24 saat kala değiştirilmesi oldu.

Ekrem Başkanımız ve avukatlarının ortak kararı bu keyfi uygulamaya tepki olarak duruşmaya katılmamak olmuştur.

Bizler de bu kararın arkasında duracağız. Bu keyfiyeti meşrulaştırmamak adına duruşmaya katılmayacağız. Yarın Silivri’de yapılacak destek buluşması da bu kapsamda iptal edilmiştir.”

NE OLMUŞTU?

Tutuklu İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, 27 Ocak’ta Saraçhane’de düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Turpun büyüğü heybede” ifadelerine yanıt vermişti. Erdoğan’a seslenen İmamoğlu, “Sizde böyle maharetli bilirkişiler oldukça, siz de binlerce bilirkişi arasından, nokta atış S. bilirkişisini bulan yargı mensupları oldukça, bir davanın öncesinde ya da yürüyen sürecin öncesinde, heybenizde büyük turplar taşıdığınızı düşünebilirsiniz” demişti.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Bir Cevap Yazın

5 Yorum

  1. Duruşmanın yer değiştirmesi kararını eleştiriyorum. Ama İmamoğlu’nun duruşmaya katılmaması etkili olur mu bilemiyorum.

  2. 24 Mayıs 2025, 06:49

    Bu durum hukuksuzluk olarak değerlendirilmeli, ancak duruşmaya katılmamak ne kadar etkili olacak merak ediyorum.

  3. 2 Haziran 2025, 06:49

    Hukukun üstünlüğü için bu tür davranışlar önemli. İmamoğlu ve ekibinin kararını destekliyorum.

  4. İmamoğlu’nun duruşmaya katılmaması yerinde bir karar. Hukukun hiçe sayılması kabul edilemez.

  5. Bu değişikliğin ardında ne olduğunu öğrenmek isterim çünkü adalet herkes için sağlanmalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.