Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

Ferhan Şensoy anjiyo sonrası komplikasyon nedeniyle.

Türk tiyatrosunun önemli ismi Ferhan Şensoy, anjiyo sonrası komplikasyon nedeniyle hastaneye kaldırıldı; kızı Derya, sağlık durumunun iyi olduğunu duyurdu.

featured
15
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Ferhan Şensoy anjiyo sonrası komplikasyon nedeniyle. Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--

Türk tiyatrosunun efsane ismi Ferhan Şensoy’un geçen ay yaptırdığı anjiyo sonrası bugün yara bölgesinde oluşan bir komplikasyon nedeniyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Şensoy’un sağlık durumuyla ilgili son bilgiyi kızı Derya Şensoy, sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesajla verdi.

Duayen tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy’e sağlık sorunları nedeniyle bir süre önce anjiyo yapılmıştı.

Ünlü tiyatrocunun anjiyoya bağlı olarak gelişen komplikasyon nedeniyle Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Şensoy’un buradaki tedavisinin ardından önlem amaçlı olarak özel bir hastaneye sevk edildiği öğrenildi.

Derya Şensoy, Twitter hesabından yaptığı açıklamada babasının sağlık durumuna ilişkin şu bilgiyi verdi:

“Babam Ferhan Şensoy, geçen ay damarlarıyla ilgili geçirdiği bir operasyon sonrası bugün yara yerinde oluşan bir komplikasyon yaşadı. Şu anda sağlık durumu iyi. Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederiz.”

Gözden Kaçmasın

FERHAN ŞENSOY KİMDİR? 

Ferhan Şensoy 26 Şubat 1951’de Çarşamba, Samsun’da dünyaya geldi. Türk tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu; roman, deneme, günlük, televizyon dizisi ve film senaryoları yazarı, şair ve Ortaoyuncular tiyatro topluluğunun kurucusu olan usta isim Türk Tiyatrosu’nda kendine özgü bir yer edindi. Tek kişilik oyunu Ferhangi Şeyler, 1987 yılından beri aralıksız devam eden en tanınmış oyunu olan Şensoy, Kel Hasan Efendi’den günümüze gelen Ortaoyuncuları Kavuğu’nu Münir Özkul’dan devralmış ve Rasim Öztekin’e devretmişti.

Galatasaray Lisesi’nde de bir süre okuyan Şensoy, 1970 yılında Çarşamba Lisesi’nden mezun oldu.

1971 yılında Grup Oyuncuları çatısında ilk profesyonel oyunculuk deneyimini yaşayan Şensoy, 1972-1975 yılları arasında Fransa ve Kanada’da tiyatro eğitimine ve çalışmalarına Jerome Savary, Andre-Louis Perinetti gibi isimlerle devam ederken Montreal’de Ce Fou De Gogol adlı oyunuyla 1975’te En İyi Yabancı Yazar ödülünü aldı. Yine Montreal’de Theatre De Quatre – Sous’da da, yönetmenliğini yaptığı, Harem Qui Rit isimli müzikalde oynadı. Aynı yıl Türkiye’ye döndü.

Nisa Serezli – Tolga Aşkıner Tiyatrosu’nda oyunculuk yapan Şensoy, yine 1976 senesi içinde, TRT’ye ve Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nda çeşitli skeçler yazdı. Stardust Gece Kulübü’nde, yazdığı Dedikodu Şov isimli bir kabare gösterisini, Adile Naşit, Perran Kutman, Pakize Suda, Sevda Karaca ve İstanbul Gelişim Orkestrası’yla sahneleyen Şensoy, aynı kulüpte, Arda Uskan’ın yazıp, Fuat Güner’in müziklerini yaptığı Kukla ve Kuklacı Kabare gösterilerinde rol aldı.

Haberin Devamı

1978’de, ilk kitabı Kazancı Yokuşu’nun yayınlanmasının ardından, yönetmenliğini Temel Gürsu’nun yaptığı Kızını Dövmeyen Dizini Döver ile ilk kez bir film çalışması yapan Şensoy, aynı yıl Mete İnselel ile Anyamanya Kumpanya Tiyatrosu’nu kurdu ve kendi eseri olan, İdi Amin Avantadan Lavanta oyununda rol aldı ve yönetmenlik yaptı.

Onlarca ödül alan sanatçı aynı zamanda çok sayıda kitap kaleme aldı. Televizyon dizileri ve sinema filmlerinde de yer aldı. 1988’de Derya Baykal ile evlenen Şensoy 2004 yılında boşandı. Müjgan Ferhan Şensoy ve Derya Şensoy adlı iki kızı oldu.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Ferhan Şensoy anjiyo sonrası komplikasyon nedeniyle.
15

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

15 Yorum

  1. • 12 Mayıs 2025, 13:11

    Sağlık her şeyden önemli. Bütün sanatçılardan destek bekliyoruz.

  2. • 12 Mayıs 2025, 13:11

    Umarım bu süreç ona kısa süre içinde daha iyi bir sağlık sunar.

  3. • 14 Mayıs 2025, 13:11

    Tiyatro camiasının en değerli isimlerinden biri. Geçmiş olsun.

  4. • 15 Mayıs 2025, 13:11

    Umarım bu süreç en kısa sürede atlatılır. Dualarımız Ferhan Bey’le.

  5. • 16 Mayıs 2025, 13:11

    Ferhan Şensoy’u birçok kez sahnede izledim. İyileşmesini dört gözle bekliyorum.

  6. • 18 Mayıs 2025, 13:11

    Bu durum beni derinden etkiledi. Onu çok seviyoruz!

  7. • 19 Mayıs 2025, 13:11

    Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Ferhan Şensoy gerçekten bir efsane.

  8. • 29 Mayıs 2025, 13:11

    Ferhan Şensoy’un sanatına ve hayatına büyük bir saygı duyuyorum. Sağlıklı günler!

  9. Babasıyla ilgili daha fazla bilgi paylaşımında bulunulabilir mi? Çok merak ediyorum.

  10. • 3 Haziran 2025, 13:11

    Babamla ilgili tüm desteklerinizi bekliyoruz. Teşekkür ederiz.

  11. • 3 Haziran 2025, 13:11

    Ferhan Şensoy’un eserleri benim için çok değerli. Umarım bir an evvel iyileşir.

  12. • 5 Haziran 2025, 13:11

    Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur. Çok büyük bir sanatçı.

  13. Bu tür komplikasyonlar normal mi? Anjiyo sonrası böyle şeyler bekleniyor mu?

  14. • 8 Haziran 2025, 13:11

    Ferhan Şensoy’un sağlık durumu hakkında duyduğum kötü haber beni çok üzüyor. Geçmiş olsun!

  15. • 8 Haziran 2025, 13:11

    Bu tür komplikasyonların sık olduğu doğru mu? Bilgi almak isterim.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

MAGAZİN Ferhan Şensoy anjiyo sonrası komplikasyon nedeniyle.

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir