Dijital tasarım aracı olan Figma, üretken yapay zeka özelliklerini geliştirmek amacıyla Google ile olan iş birliğini daha da derinleştirdi. Bu iş birliğiyle, Google’ın Gemini 2.5 Flash, Gemini 2.0 ve Imagen 4 modelleri Figma platformuna entegre edilerek, tasarımcıların görsel üretim ve düzenleme süreçlerini hızlandırmak hedefleniyor.
Daha önce kendi yapay zeka çözümlerini geliştirmiş olan Figma, bu yeni entegrasyon ile 13 milyon aylık aktif kullanıcısına daha hızlı ve esnek görsel oluşturma imkanı sunmayı amaçlıyor. Şirket, Gemini 2.5 Flash entegrasyonu aracılığıyla “Make Image” özelliğinde yapılan testlerde gecikme sürelerinin yüzde 50 oranında azaldığını duyurdu. Artık kullanıcılar metin komutları ile görseller yaratabilecek ve bu görseller üzerinde doğrudan değişiklik talep edebilecekler.
Figma CEO’su Dylan Field, bu ortaklık hakkında yaptığı açıklamada, “Google Cloud ile olan iş birliğimiz, ekiplerin yaratıcılığını kesintiye uğratmadan güçlü görsel üretim ve düzenleme yeteneklerinden faydalanmasını sağlıyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca, şirket Google Cloud’un altyapı ve güvenlik çözümlerinden de yararlanmaya devam edecek.
Google içinse Figma ile yürütülen ortaklık, dün tanıtılan Gemini Enterprise platformunun stratejik hedefleriyle uyumlu ilerlemekte. Google, bu platform ile işletmelere belgeleri, verileri ve uygulamalarıyla doğrudan etkileşimde bulunabilecekleri yapay zeka destekli bir çalışma alanı sunmayı planlıyor.
Google’ın verdiği bilgilere göre, Gemini modelleri şu anda Mercedes, Klarna, Deloitte ve Deutsche Telekom gibi çeşitli kurumsal müşterilerin iş süreçlerinde de kullanılmakta. Bu bağlamda, Figma’nın bu ekosisteme entegre edilmesi, üretken yapay zekanın tasarım odaklı uygulamalara yayılma sürecini hızlandırıyor.

Yorumlar kapalı.