1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Filistin Devleti: İsrail etnik temizliğe devam ediyor!

Filistin Devleti: İsrail etnik temizliğe devam ediyor!

featured
0
Paylaş

Filistin Devleti, İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde işlediği suç ve saldırıları tırmandırmaya ve etnik temizliğe devam ettiğini belirtti. Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre, Filistin’in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Dönem Başkanı Büyükelçi Samuel Zbogar’a ve BM Genel Kurul Başkanı Annalena Baerbock’a mektup gönderdi.

“ETNİK TEMİZLİK DEVAM EDİYOR!”

Mektupta, “İşgalci güç İsrail’in, Filistin halkına yönelik saldırı ve suçlarını, Doğu Kudüs dahil olmak üzere işgal altındaki tüm Filistin topraklarında yerleşim faaliyetlerini, etnik temizliği ve provokasyonları devam ettirdiği” belirtildi. Mansur mektubunda özetle şu ifadelere yer verdi: “İsrail işgal güçleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin, Filistinli topluluklara yönelik terörü sürüyor. İsrail Filistin topraklarına el koyup mülkleri artan bir hızla tahrip ediyor. İsrail hükümeti, Filistin halkını insanlıktan çıkarma yönünde ilerliyor, Filistin topraklarını ilhak etme ve Filistinlileri zorla yerinden etme planlarını açıkça duyurmaya devam ediyor. İsrail Filistinlilerin devredilemez olan kendi kaderini tayin ve bağımsızlık haklarını kullanmalarını engelliyor.”

ULUSLARARASI KORUMA ÇAĞRISI

Mektupta, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin Filistin köylerine yönelik “terör saldırılarını” ve İsrail güçlerinin Filistinli sivillere karşı keyfi gözaltıları ve kötü muameleyi sürdürdüğü de kaydedildi. Uluslararası topluma “Ateşkesi korumak ve Gazze Şeridi’nin tamamını ve Doğu Kudüs dahil işgal altındaki Filistin topraklarının geri kalanını kapsayacak şekilde genişletmek için gerekli tüm çabaların gösterilmesi” çağrısında bulunulan mektupta, “Filistin halkına uluslararası koruma sağlanması ve İsrail’in cezasız kalmasına son verilmesi” çağrısı da yapıldı.

<!–

Gözden kaçırmayın

–>

Rusya, Odessa Limanı’nda Türk yük gemisini vurdu
Rusya, Odessa Limanı’nda Türk yük gemisini vurdu

İçeriği Görüntüle

NE OLMUŞTU?

İsrail ve Hamas, 8 Ekim 2025’te Mısır’da üçüncü turu yapılan müzakerelerde iki yılda 67 binden fazla insanın ölümüne yol açan savaşı bitirme yönünde önemli bir adım atmış ve Gazze Şeridi’nde ateşkesin ilk aşamasına ilişkin “nihai taslak” üzerinde anlaşmaya varmıştı. İsrail hükümeti, anlaşmanın İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasını, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların tahliyesini, İsrail ordusunun kademeli olarak geri çekilmesini ve bölgeye insani yardım sevkiyatlarını içerdiğini belirtmişti. Gazze’de ateşkesin yürürlüğe girmesiyle on binlerce Filistinli Gazze’nin kuzeyine geri dönmeye başlamış, İsrail birlikleri Gazze Şeridi’nde mutabık kalınan bölgelere doğru çekilmeye başlamıştı. Ancak İsrail ordusu bu konuşlanma hatlarında, “herhangi bir ani tehdidi ortadan kaldırmak için” operasyonlarına devam edebileceği uyarısında da bulunmuştu.

Kaynak: AA


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.