Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Yerel haber
  3. Fıstık ihracatında kriz

Fıstık ihracatında kriz

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalya, Bulgaristan, Almanya ve İsveç gibi birçok ülke Türkiye‘den giden kuru incir ve fıstıkları sınırdan geri çevirmişti. Son olarak bir Avrupa ülkesi daha fıstıkları sınırdan çevirdi. 

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun Gıda ve Yemler İçin Hızlı Alarm Sistemi’nde (RASFF) yer alan bilgilere göre, yapılan sınır denetimlerinde Yunanistan’ın Türkiye’den ithal ettiği antep fıstıklarında aflatoksin tespit edildi.

Kurum tarafından yapılan açıklamada üründeki risk değeri ‘Ciddi’ olarak kategorilendirilirken ürün sınırdan Türkiye’ye iade edildi.

FISTIK İHRACATINDA KRİZ 

Sınırdan geri çevrilen fıstıklar, Türkiye’nin fıstık ihracatında ciddi ekonomik sorunlara yol açıyor. Bu durum, hem ihracatçı firmaları hem de ülke ekonomisini olumsuz etkiliyor.

AFLATOKSİN NEDİR?

Aflatoksin adı verilen küf türleri, sıcak ve nemli ortamlarda gelişiyor ve besin maddeleri üzerinden çoğalabiliyor. Çeşitli yollarla gıdalara bulaşan bu zehirli madde, insanlarda kansere neden olabiliyor. Karaciğer kanserine yol açabilen aflatoksin maddesini azaltıp, kansere karşı önlem almak için besinlerin doğru şekilde depolanması, işlenmesi ve tüketilmesi gerekiyor.

Fıstık ihracatında kriz
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir