
Çay: Hedefimiz yeni gelir fırsatlarıyla birlikte sürdürülebilir yayıncılık
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay, hedeflerinin yeni gelir fırsatlarının önünü açarak sürdürülebilir bir yayıncılık modeline kavuşmak ve meslek standartlarını yükseltmek olduğunu belirtti.
Basın İlan Kurumu 33. Dönem 5. Genel Kurul Toplantısı, Genel Müdür Abdulkadir Çay’ın konuşmasıyla başladı. Genel Müdür Çay, Türk basınının en güçlü destek mekanizması olan Basın İlan Kurumu’nun, Genel Kurul üyelerinin de katkılarıyla sektörün ihtiyaçlarına cevap veren ve paydaşları geleceğe hazırlayan çalışmalara imza atacağına yönelik inancının tam olduğunu belirtti.
Gazetecilik hayat bulacak
Genel Müdür Çay, sürdürülebilir bir yayıncılık modeli oluşturmak ve gazetecilik meslek standartlarını yükseltmek gibi iki önemli konuda çözüm üretilmedikçe sektörün rekabet gücünün zayıflamasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Gazeteciliğin yalnızca masa başında üretilen metinlerle yürütülebilecek bir meslek olmadığını kaydeden Çay, gerçek gazeteciliğin sahaya inen, haberin merkezine dokunan, toplumun sorunlarını gündemine taşıyan ve yayın politikasıyla fark oluşturan süreli yayınlarla hayat bulacağının altını çizdi.
Yapay zekâ, haberciliği güçlendiren bir kaynak olmalı
Basının geleceğinin güçlü yerel ağlara, topluma temas eden hikâyelere ve dijital platformlarda nitelikli içerik üretebilen bir yapıya bağlı olduğunu belirten Çay, şöyle konuştu:
“Yalnızca dijital dönüşümü değil, aynı zamanda özgün içerik üretimini artırmayı da temel bir öncelik olarak görüyoruz. İçeriğin niteliği yükselmeden dijital araçların tek başına bir değer üretmeyeceğinin bilincindeyiz. Dijital dönüşümü konuşurken, yapay zekâ başlığını es geçmenin mümkün olmadığını görüyoruz. Yapay zekânın medyaya sunduğu arşivleme, görsel üretim ve içerik desteği; doğru kullanıldığında sektöre önemli bir güç kazandıracaktır. Basın İlan Kurumu olarak yapay zekâyı bir dezenformasyon aracı değil, pozitif ve doğrulanabilir haberciliği güçlendiren bir kaynak haline getirmek istiyoruz.”
Genel Müdür Çay, dijitalleşme ne kadar ilerlerse ilerlesin, nitelikli ve etik değerlere bağlı gazeteciliğin sektörün omurgası olduğunu hatırlattı.
Basın İlan Kurumu 33. Dönem 5. Genel Kurulu’nun 28 Kasım 2025 Cuma günü gerçekleştirilecek son oturumunda, komisyonların görüşleri doğrultusunda sunulan teklifler karara bağlanacak.
Kaynak: Haber Merkezi

Yorumlar kapalı.