1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. İsrail ordusu Gazze’deki patlamada 4 askerini kaybetti, aileleri yas tutuyor

İsrail ordusu Gazze’deki patlamada 4 askerini kaybetti, aileleri yas tutuyor

İsrail ordusu, Gazze'nin Han Yunus kentinde iki gün önce gerçekleşen patlamada dört askerin öldüğünü duyurdu; bir askerin annesi, oğlunun cesedine ulaşılamadığını açıkladı.

featured
10
Paylaş

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin güneyinde yürüttüğü saldırılarda ölen dört askerden birinin annesi, oğlunun ve görev yaptığı ekibin “patlamanın şiddetiyle buharlaştığını” ve cesetlerine ulaşılamadığını belirtti.

İsrail’in Yediot Ahronot’un gazetesinin aktardığına göre, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentinde iki gün önce öldürülen İsrailli asker Tom Rotstein’in annesi Sigal, oğlunun cesedine ulaşılamadığını belirtti.

Sigal, “Oğlum Tom ve tüm ekibi patlamanın şiddetiyle buharlaştılar. Geriye hiçbir şey kalmadı. Cesedine ulaşamadım. Sadece DNA testi ile kimliği tespit edilebildi” bilgisine yer verdi.

İsrail ordusu 6 Haziran’da yaptığı açıklamada, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’ta yaşanan çatışmalarda 4 askerin öldüğünü, 5 askerin de ağır ve orta derecede yaralandığını duyurmuştu.

Ordu, ölümlere neden olan olayın, Han Yunus’taki bir binanın zemin katında meydana gelen patlama olduğunu ve bu patlamada iki subayın ve iki askerin öldüğünü belirtmişti.

Açıklamaya göre ölen askerler Chen Gross, Yoav Raver, Yury Yehonatan ve Tom Rotstein olarak açıklandı.

Sigal, oğlunun patlamada en fazla hasarı alan kişi olduğunu söyleyerek, “Tom patlamanın ana etkisini aldı. Tam anlamıyla yok oldu” ifadelerine yer verdi.

İsrail ordusunun paylaştığı verilere göre, 7 Ekim 2023’ten bu yana ölen ve “ismi açıklanmasına izin verilen” askerlerin sayısı 864’e yükseldi.

Ancak sahadan gelen bilgiler, çatışma bölgelerinde İsrail askerlerinin ağır kayıplar verdiğine işaret ediyor.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

10 Yorum

  1. 30 Mayıs 2025, 12:14

    Bu durum çok üzücü. Ailelere başsağlığı diliyorum.

  2. 28 Mayıs 2025, 12:14

    Savaşın acımasız yüzü yine karşımıza çıktı. Barış umudunu kaybetmemek gerek.

  3. 28 Mayıs 2025, 12:14

    Bu yazı, savaşın gerçekliğini ne kadar acı bir şekilde ortaya koyuyor. Ancak bu tür olayların son bulması için ne yapılabilir?

  4. 25 Mayıs 2025, 12:14

    Askerlerin kaybı her zaman üzücü, ama olayların arka planını anlamadan yorum yapmak zor.

  5. Üzücü bir haber, ancak bu tür olayların sayısı neden bu kadar artıyor? Daha net bilgiler bekliyorum.

  6. Bu kayıplardan ders almalı ve barışı sağlamak için adımlar atmalıyız.

  7. 19 Mayıs 2025, 12:14

    Gerçekten çok düşündürücü bir yazı, fakat bu kayıpların yanında barışın sağlanması için daha az haber var.

  8. Yazı bilgilendirici, ancak bu tür trajik olaylar neden devam ediyor? Savaşın sona ermesi için uluslararası topluluk ne yapıyor?

  9. Kaybedilen askerlerin aileleri için çok zor bir durum. Umarım barış bir an önce gelir.

  10. 9 Mayıs 2025, 12:14

    Acı bir kayıp. Bütün dünyada barış umudunu kaybetmemek gerekiyor.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.