Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

GELİŞTİRİLEN SİSTEM TRAFİK KAZALARININ ÖNÜNE GEÇMEYİ AMAÇLIYOR

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
GELİŞTİRİLEN SİSTEM TRAFİK KAZALARININ ÖNÜNE GEÇMEYİ AMAÇLIYOR Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdülkadir Uraloğlu’nun teşrifleriyle gerçekleştirilen ödül törenine; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir de katılarak öğrencileri yalnız bırakmadı.

<!–

Gözden kaçırmayın

–>

DÜ AKADEMİSYENLERİ DE LİSTEDE
DÜ AKADEMİSYENLERİ DE LİSTEDE

İçeriği Görüntüle

Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Enes Bayrakdar danışmanlığında hazırlanan “Akıllı Kontrol ve İzleme Sistemi (AKİS)” adlı projeleriyle, öğrenciler Yavuz Malkoç, Ünal İsi ve Eda Kara, Karayolu Sektörü Özel Ödülü kategorisinde mansiyon almaya hak kazandı.

Proje, yüksek çözünürlüklü kameralardan elde edilen görüntülerin anlık olarak analiz edilmesiyle, trafik kazaları, sıkışıklıklar ve şerit ihlalleri gibi olumsuz durumların saniyeler içinde tespit edilmesini sağlıyor. ltralytics YOLO gibi ileri düzey yapay zeka algoritmaları ve OpenCV kütüphanesi kullanılarak geliştirilen sistem, anormallik tespiti durumunda IoT cihazlarını devreye alarak sürücüleri uyarıyor ve olası zincirleme kazaların önüne geçmeyi amaçlıyor.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

GELİŞTİRİLEN SİSTEM TRAFİK KAZALARININ ÖNÜNE GEÇMEYİ AMAÇLIYOR
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

GÜNCEL GELİŞTİRİLEN SİSTEM TRAFİK KAZALARININ ÖNÜNE GEÇMEYİ AMAÇLIYOR

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir