Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Gençlerde uyuşturucu ölümleri fazla: Türkiye ilk sıralarda

Gençlerde uyuşturucu ölümleri fazla: Türkiye ilk sıralarda

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün Dünya Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü.

, 25 yaş altında uyuşturucudan ölümlerde Avrupa’da ilk sıralarda.

Psikiyatrist Prof. Dr. Kültegin Ögel, bu durumun birçok nedeni olduğuna dikkat çekip “Demek ki biz uyuşturucu bağımlılarımıza iyi bakamıyoruz ve uzun yaşatamıyoruz. İleri yaşta ölüm olması toplumun halk sağlığında daha başarılı bir yöntem uyguladığının göstergesidir.” dedi.

Bir gencin madde bağımlısı olduğunun yıllar sonra fark edildiğine de dikkat çeken Ögel, “Yaptığımız araştırmada ilk kullanımdan 5 yıl sonra fark ediyoruz. Bu 5 yıl çok uzun süre. Çok daha erken dönemde bunu fark etmek müdahale etmek bağımlılığın gelişmesini önlemek açısından çok önemli olacak.” ifadelerini kullandı.

“DEVAMSIZLIK ÇOK ÖNEMLİ”

Bağımlılğı önlemek için ailelerin ve öğretmenlerin dikkatinin çok önemli olduğuna da vurgu yapan Ögel şöyle devam etti:

“Örneğin anne babası madde kullanan bir gencin ileride madde kullanması daha yüksek ihtimal. Bazı davranış sorunları olan gençlere ulaşmamız lazım. Bu gençlerin büyük çoğunluğu da okulda değil. Davranış sorunları olduğu için okuldan kaçıyorlar. Onun için bizim onları okula çekmemiz lazım. Devamsızlık bizim için okulda çok önemli bir işaret. Bunları çok iyi yakalayıp bu gençlere müdahale etmemiz lazım.”

Gençlerde uyuşturucu ölümleri fazla: Türkiye ilk sıralarda
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir