Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Yerel haber
  3. Gençlik Meclisi yeni dönemi kapılarını açtı

Gençlik Meclisi yeni dönemi kapılarını açtı

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençlik Meclisi 2025-2026 döneminin ilk toplantısına Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıya Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nilüfer Deveci, Av. Müge Gezginci Uysal ve Başkan Danışmanı Mehmet Karavural da katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla açılan meclis oturumuna lise öğrencisiyken girdiği mecliste şimdi üniversite öğrencisi olan Erol Tenil başkanlık etti.

”Biz Gençlerle Güçlüyüz”

Meclisin açılışında konuşan Meclis Üyesi Taylan Şanlı, Muhittin Böcek’in Gençlik Meclisi üyelerine gönderdiği mektubu okudu. Böcek mektubunda gençlere şöyle seslendi:

“Sevgili gençler, uzun süredir aranızda olamasam da mesajlarınızı, iyi dileklerinizi alıyorum, bu bana güç veriyor. Biliyorum ki Gençlik Meclisi, adalet duygusunun, hak ve hukukun en güçlü şekilde savunulduğu bir ortak akıl alanıdır. Antalya’nın geleceği; eşitlikten, özgürlükten ve demokratik katılımdan vazgeçmeyen sizlerin ellerinde yükselecektir. Her koşulda sizlerin yanında olduğumu bilmenizi isterim. Yeni dönemin Antalya’mız için hayırlı olmasını dilerim. Her zaman söylediğim gibi Biz Gençlerle Güçlüyüz.”

Gençlik Meclisi yeni dönemi kapılarını açtı

”Umutla bekliyoruz”

Şanlı’nın konuşmasının ardından meclis başkanlığı seçimi gerçekleşti. Seçimde 2024-2025 döneminde de Gençlik Meclisi Başkanlığı görevini yürüten Mine Nur Demirkıran 2025-2026 dönemi başkanlığına seçildi. Demirkıran, bu görevi bir kez daha üstlenmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,

“Fiziken aramızda olmasa da kalbi ve emeği bu kentin gençleriyle birlikte olan Başkanımız Muhittin Böcek için adaletin er ya da geç tecelli edeceğine inancımız tamdır. Biz gençler olarak insan sağlığının, vicdanın ce adaletin her şeyin üzerinde tutulmasını önemsiyoruz. Sayın Muhittin Böcek’in en kısa sürede sağlığına kavuşarak yeniden aramızda, gençlerle yan yana Antalya için birlikte üretmeye devam edeceği günleri umutla bekliyoruz”

dedi.

Çalışma grupları belli oldu

Konuşmaların ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nde görev alacak. Eğitim Çalışma Grubu, Sağlık ve Spor Çalışma Grubu, Kültür ve Sanat Çalışma Grubu, Proje Çalışma Grubu, Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu ile Girişimcilik Çalışma Grubu üyeleri belirlendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, 2025-2026 dönemi için yapılan başvuruların ardından meclisin yeni üyeleri belirlendi. Gençlik Meclisi, Antalya’nın farklı ilçelerinden 58’i erkek, 54’ü kadın olmak üzere 15-30 yaş aralığında 112 üyeden oluşan oluştu. Meclisin % 85’i yeni üyelerden %15’i ise kurumsal hafızanın aktarımı için eski üyelerden seçildi. Bu dönemde lise öğrencilerinin katılımında artış olan Gençlik Meclisi’nde engelli gençlerin katılımı olması da meclisin kapsayıcı olmasına güzel bir örnek oluşturdu.

Gençlik Meclisi yeni dönemi kapılarını açtı
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir