
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Göç İdaresi Başkanlığı ve AFAD’ın 2026 yılı bütçeleri ele alındı. Görüşmelerde MHP Grubu adına Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu söz alarak, bütçenin önemine vurgu yaptı. Konuşmasına 15 Aralık’ın UNESCO kararıyla Dünya Türk Dili Ailesi Günü ilan edilmesini kutlayarak başlayan Fendoğlu, bu kararın Türk dili ve kültürü için tarihi bir adım olduğunu belirtti.
BÜTÇE, DEVLETİN BEKASININ TEMİNATIDIR
Bütçenin yalnızca mali rakamlardan ibaret olmadığını dile getiren Fendoğlu, güvenlik alanlarının artık birbiriyle bütünleşik olduğunu vurguladı: “Bugün görüştüğümüz bütçe, vatan nöbetinin ve millet güvenliğinin bütçesidir. Terörle mücadele, sınır güvenliği, düzensiz göç, afet yönetimi ve kamu düzeni artık birbirinden ayrı değil, birbiriyle bütünleşik alanlardır.”
TERÖR VE GÖÇTE SIFIR TOLERANS VURGUSU
Milletvekili Fendoğlu, terörle mücadelede kararlılığın süreceğinin altını çizerek, PKK, FETÖ, DEAŞ ve benzeri tüm terör örgütlerinin Türkiye’ye karşı kullanılan küresel aparatlar olduğunu söyledi. Fendoğlu, bu örgütlerle mücadelede “Terör bitmeden mücadele bitmeyecektir” ilkesinin sürdürüleceğini ve güvenlik güçlerinin teknolojik kapasitesini artırmaya ayrılan kaynakların yerinde olduğunu belirtti. Düzensiz göç konusuna da değinen Fendoğlu, bu sorunun artık yalnızca insani değil, aynı zamanda milli güvenlik meselesi olduğunu ifade ederek, sıfır tolerans ilkesinin sürdürülmesi gerektiğini kaydetti. Geri gönderme merkezleri ve sınır güvenliği altyapısına ayrılan bütçenin desteklendiğini aktardı.
SAHİL GÜVENLİK VE AFAD’A ÖVGÜ
Fendoğlu, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nı “mavi vatanın sessiz kahramanları” olarak nitelendirerek, deniz araçları ve radar sistemlerinin güçlendirilmesi için ayrılan kaynağın önemine dikkat çekti. AFAD’ın afet öncesi hazırlıkta kilit rol üstlendiğini belirten Fendoğlu, erken uyarı sistemleri ve arama-kurtarma kapasitesinin artırılmasının hayati önem taşıdığını söyledi.
Konuşmasının sonunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Terörsüz Türkiye” vizyonuna atıfta bulunan Fendoğlu, bunun siyasi bir söylem değil, devlet aklının ürünü stratejik bir hedef olduğunu vurgulayarak, bütçelerin millete ve devlete hayırlı olmasını diledi.
KAYNAK: MHA
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.




