Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

Göz Nezlesi Mevsimi Başladı

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Göz Nezlesi Mevsimi Başladı Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--

Uzmanlar, bu dönemde özellikle göz nezlesi, göz kuruluğu ve enfeksiyon şikâyetlerinde belirgin bir artış yaşandığına dikkat çekiyor. Medipol Üniversitesi Sefaköy Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Faik Engin Azman, kış mevsiminde göz şikâyetleriyle başvuran hasta sayısının ciddi oranda arttığını belirtti. Dr. Azman, soğuk hava koşulları ve ısıtma sistemlerinin ortam nemini düşürdüğünü, bunun da göz yüzeyini olumsuz etkilediğini ifade etti.

Soğuk ve Kuru Hava Göz Kuruluğunu Tetikliyor

Kış aylarında göz yüzeyinin çevresel faktörlere daha fazla maruz kaldığını söyleyen Dr. Azman, “Soğuk hava, rüzgâr ve ısıtma sistemlerine bağlı azalan nem, göz kuruluğu şikâyetlerini artırıyor. Kapalı ve kalabalık ortamlarda daha fazla vakit geçirilmesi ise viral ve bakteriyel göz enfeksiyonlarının yayılmasını kolaylaştırıyor” dedi.

Özellikle halk arasında “göz nezlesi” olarak bilinen adenoviral konjonktivitin bu dönemde daha sık görüldüğünü vurgulayan Azman, basit önlemlerle riskin azaltılabileceğini belirtti.

Hijyen Kurallarına Dikkat Edilmeli

Dr. Azman, göz sağlığını korumak için hijyen kurallarının önemine dikkat çekerek şu uyarılarda bulundu:
“Elleri göze götürmemek, kişisel eşyaları ortak kullanmamak, özellikle yüz havlusu ve makyaj malzemelerini paylaşmamak enfeksiyon riskini önemli ölçüde azaltır. Gözde kızarıklık, sulanma, çapaklanma ve batma hissi gibi şikâyetler varsa mutlaka bir göz hekimine başvurulmalıdır.”

<!–

Gözden kaçırmayın

–>

Afyonkarahisar’da Yurt Lig Futbol Şampiyonu Belli Oldu
Afyonkarahisar’da Yurt Lig Futbol Şampiyonu Belli Oldu

İçeriği Görüntüle

Uzmanlar, kış aylarında göz sağlığını korumak için ortam neminin dengelenmesi, ekran kullanımına ara verilmesi ve gerekli durumlarda suni gözyaşı damlalarının doktor önerisiyle kullanılması gerektiğini hatırlatıyor.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Göz Nezlesi Mevsimi Başladı
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

GÜNCEL Göz Nezlesi Mevsimi Başladı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir