Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Yerel haber
  3. Gürer: Destekler artırılarak bu yıl içinde verilmeli

Gürer: Destekler artırılarak bu yıl içinde verilmeli

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Ak Parti iktidarları döneminde tarımın ciddi bir çöküş yaşadığını belirtti. Gürer, “Tarım âdeta çökertildi ve ithalata bağımlı kılındı.” şeklinde konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu durumun etkilerinin kuraklıkta, zirai donda ve savaş dönemlerinde bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayarak, “Çünkü girdi maliyetlerinin hızla artmasına neden olan ithal ürünlerin fiyatı yükseldi. Gübresi, yemi, tohumu, mazotu yurt dışından ithal edince bunlardaki artış da üreticiyi zora soktu.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasında Ak Parti iktidarının destek politikalarını da eleştiren Ömer Fethi Gürer, “İktidar şu anda destekleri mazot ve gübrede iki süreçte vermeyi hedefliyor. Oysa destekler bir yıl sonrasında veriliyor ve enflasyonla eriyor.” dedi.

Çiftçilerin içinde bulunduğu zor duruma dikkat çeken CHP’li Gürer, çözüm önerilerini de sıraladı: “Bir an önce desteklerin artırılarak bu yılın desteği bu yılda verilmeli; çiftçilerin borçları ötelenmeli, icralar durdurulmalı ve çiftçinin ayakta kalmasını sağlayacak önlemler iktidar tarafından bir an önce alınmalıdır. Yoksa gidiş iyi gidiş değil.”

Ömer Fethi Gürer, ithalata bağımlı bir tarım politikasının Türkiye’yi daha da sorunlu bir sürece sokacağını da belirtti.

Muhabir: Melahat TAŞ

Gürer: Destekler artırılarak bu yıl içinde verilmeli
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir