1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Hapisteki eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’ye ev hapsi

Hapisteki eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’ye ev hapsi

featured
0
Paylaş

Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2025 16:00

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin, 3 haftalık hapis cezasının ardından hapisten çıkmasına karar verildi. Temyiz mahkemesine başvuran Sarkozy’nin, süreç sonuçlanana kadar cezasının geri kalanını evinde çekecek.

Haberin Devamı

Fransa’da “Libya davası” kapsamında suç örgütü kurmaktan 5 yıl hapse mahkum edilen ve 20 gündür cezaevinde bulunan eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy‘nin, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Paris Temyiz Mahkemesi’nde görülen duruşmada Cumhuriyet Savcılığı, 21 Ekim’de La Sante Cezaevi’ne giren Sarkozy’nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep etti.

Duruşmaya video konferans yöntemiyle katılan Sarkozy, hüküm giydiği Libya davası kapsamında kendisine yöneltilen suçlamaları bir kez daha reddederek, tutukluluk koşullarının zor olduğunu kaydetti.

Sarkozy, “Cezaevi ile tanışmak için 70 yıl bekleyeceğimi asla hayal edemezdim. Bu çile bana dayatıldı, çektim. (Hapishane koşulları) Zor, bu çok zor.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ülkesini sevdiğini dile getiren Sarkozy, “Gerçeğin ortaya çıkması için mücadele ediyorum.” dedi.

Savcılığın talebi üzerine mahkeme, Sarkozy’nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Mahkeme ayrıca, adli kontrol koşulları kapsamında Sarkozy’nin Adalet Bakanı Gerald Darmanin ile iletişime geçmesini yasakladı.

Sarkozy’nin bugün cezaevinden çıkması bekleniyor.

SARKOZY 5 YIL HAPSE MAHKUM EDİLMİŞTİ

Fransa‘da 2007-2012 yıllarında Cumhurbaşkanı olan Sarkozy’nin, “2007’de cumhurbaşkanı seçim kampanyasını yürütmek için o zamanki Libya lideri Muammer Kaddafi’den yasa dışı maddi destek aldığı” ileri sürülmüştü. İddiaların ardından 2013’te olayla ilgili soruşturma açılmış ve kamuoyunda “Libya davası” olarak adlandırılan yargı süreci başlamıştı.

Paris Ceza Mahkemesi 25 Eylül’de “kamu fonlarının zimmete geçirilmesini gizleme, pasif yolsuzluk, yasa dışı kampanya finansmanı ve suç işlemek amacıyla suç örgütü kurma” suçlarından yargılandığı Libya davasında Sarkozy hakkında kararını vermişti.

Sarkozy’nin pasif yolsuzluk, kamu fonlarının zimmete geçirilmesini gizleme ve yasa dışı kampanya finansmanı suçlarını işlemediğine hükmeden mahkeme, eski Cumhurbaşkanı’nı suç örgütü kurmaktan 5 yıl hapse mahkum etmişti.

Haberin Devamı

Sarkozy karara itiraz etse de mahkeme kararının niteliği gereği temyiz süreci sonuçlanmadan hapse girmesi kesinleşmişti.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.