Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Honor Kendi 1 İnçlik Sensörünü Geliştiriyor: Mobil Fotoğrafçılıkta Yeni Dönem

Honor Kendi 1 İnçlik Sensörünü Geliştiriyor: Mobil Fotoğrafçılıkta Yeni Dönem

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Honor’un yaklaşan Magic 8 serisiyle ilgili yeni sızıntılar, şirketin mobil kamera teknolojisinde iddialı bir hamle yapmaya hazırlandığını gösteriyor. Çinli sızıntı kaynağı Smart Pikachu, Weibo’da yaptığı paylaşımla Magic 8 serisinin 6.3 ila 6.8 inç arasında değişen ekran boyutlarına sahip modeller içereceğini belirtti. Ancak asıl dikkat çeken detay, serinin en üst modeli olacak Honor Magic 8 RSR Porsche Design’ın şirketin kendi geliştirdiği 1 inçlik özel bir kamera sensörüyle donatılacağı iddiası oldu.

Günümüzde birçok akıllı telefon üreticisi, kamera sensörleri için Sony, Samsung ve OmniVision gibi dev firmalardan tedarik sağlıyor. Ancak Honor’un kendi sensörünü geliştirme kararı almasının arkasında ne gibi teknik veya stratejik nedenler olduğu net değil. Şirketin bu alanda kendi çözümünü üretmeye yönelmesi, mevcut tedarikçilerin sunmadığı özel bir teknolojiye ihtiyaç duymasıyla ilgili olabilir.

Sızıntılara göre, Honor’un geliştirdiği 1 inçlik sensör, değişken diyafram açıklığına sahip bir lens ile desteklenecek. Bu lens, düşük ışık koşullarında daha fazla ışık toplayarak gece çekimlerinde daha iyi sonuçlar sunarken, gündüz çekimlerinde diyaframı daraltarak daha keskin ve detaylı fotoğraflar çekebilecek. Bu tür bir teknolojiyi daha önce Huawei, P60 Pro modelinde kullanmış ve oldukça başarılı sonuçlar elde etmişti. Honor’un da benzer bir yaklaşım izleyerek kamera yeteneklerini güçlendirmesi mümkün görünüyor.

Honor’un bu hamlesi, bir dönem Huawei için ortaya atılan iddiaları akıllara getiriyor. Daha önce Huawei’nin Pura 70 serisi için kendi kamera sensörünü geliştirdiği yönünde söylentiler çıkmıştı. Ancak şirket, Pura 70 Ultra modelinde Sony IMX989 (1 inç, 50 MP) sensörünü tercih ederken, Pura 70 Pro ve Pro+ modellerinde ise OmniVision OV50H (1/1.3 inç, 50 MP) sensörünü kullandı.

Huawei’nin kendi sensörünü geliştirme sürecinin nasıl sonuçlandığı bilinmese de, Honor’un bu konuda daha başarılı olup olamayacağı merak ediliyor. Honor’un eski ana şirketi olan Huawei’den farklı olarak, bu projeyi tamamlayıp tamamlayamayacağı şu an için belirsiz. Ancak eğer şirket gerçekten kendi sensörünü geliştirmişse, bu hamle Honor’un donanım konusundaki bağımsızlığını artırabilir ve uzun vadede rekabet avantajı sağlayabilir.

Honor Magic 8 RSR Porsche Design ile yeni bir yolculuğa çıkabilir

Honor’un geliştirdiği 1 inçlik özel sensör, ilk etapta yalnızca üst segment bir model olan Magic 8 RSR Porsche Design ile piyasaya sürülecek. Ancak şirketin uzun vadeli planları göz önüne alındığında, eğer sensör beklenen performansı gösterirse ve üretim maliyetleri düşürülebilirse, gelecekteki diğer Honor amiral gemisi modellerinde de bu sensörün kullanılması mümkün olabilir.

Mobil fotoğrafçılık, akıllı telefon üreticileri arasındaki en büyük rekabet alanlarından biri olmaya devam ediyor. Özellikle Xiaomi, Vivo, Apple ve Samsung gibi markaların üst düzey kamera sistemlerine yaptığı yatırımlar, sektörün bu alanda hızla ilerlediğini gösteriyor. Honor da bu rekabette kendine sağlam bir yer edinmek istiyor gibi görünüyor.

 

Honor Kendi 1 İnçlik Sensörünü Geliştiriyor: Mobil Fotoğrafçılıkta Yeni Dönem
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir