Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

Huawei yeni yapay zeka çiplerinde GPGPU teknolojisiyle Nvidia’ya rakip olacak

Huawei, yeni nesil yapay zeka çiplerinde GPGPU teknolojisi kullanarak Nvidia'ya rakip olmayı hedefliyor; SMIC ile işbirliği, bağımsızlık stratejisi için önemli.

featured
5
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Huawei yeni yapay zeka çiplerinde GPGPU teknolojisiyle Nvidia’ya rakip olacak Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--
AI Özet, En son tv’ın yapay zekâ desteğiyle oluşturuldu.
Huawei, yeni nesil yapay zeka çiplerinde GPGPU teknolojisini kullanma kararı alarak, yapay zeka alanında rekabet gücünü artırmayı hedefliyor. Bu mimari, grafik işlemcilerin hem görüntü işleme hem de yüksek hesaplama gücü gerektiren işlemlerde etkin bir şekilde kullanılmasını sağlıyor. Şirket,…

Huawei, geliştirdiği yeni nesil yapay zeka çiplerinde GPGPU teknolojisini kullanma kararı aldı. Grafik işlemcilerinin yalnızca görüntü işleme değil; yüksek hesaplama gücü gerektiren işlemlerde de kullanılmasını sağlayan bu mimariyle birlikte şirket, yapay zeka alanındaki hesaplama ihtiyaçlarına daha etkin çözümler sunmayı hedefliyor.

Huawei, yapay zeka alanında Nvidia’ya rakip olacak

GPGPU yaklaşımı, özellikle büyük dil modellerinin eğitimi ve çıkarımı gibi yoğun veri işlemlerinde ciddi bir performans avantajı yaratıyor. Şirketin bu alandaki hamlesi, mevcut küresel dengeler içinde stratejik bir anlam taşıyor.

ABD’nin uyguladığı teknoloji ambargosu altında olan Huawei, alternatif geliştirmelerle bağımsızlık alanını genişletmeye devam ediyor. Firmanın yeni çiplerinin, NVIDIA’nın yapay zeka alanında öne çıkan A100 ve H100 gibi hızlandırıcılarıyla rekabet edebilecek düzeyde olduğu belirtiliyor.

Bu çiplerin yüksek verimlilikle çalışabileceği uygulamalar arasında özellikle büyük dil modelleri, görüntü tanıma sistemleri ve derin öğrenme algoritmaları öne çıkıyor. Yeni nesil yapay zeka çiplerinin üretim sürecinde Huawei, Çin’in en büyük yarı iletken üreticisi SMIC ile birlikte çalışıyor.

Üretimde SMIC’in rolü, özellikle dışa bağımlılığı azaltma bağlamında önemli diyebiliriz. Bu işbirliği, yerli üretim kapasitesinin gelişmesi açısından bir örnek teşkil ediyor. Aynı zamanda, Çin’in teknoloji alanında daha bağımsız ve rekabetçi bir yapı kurma sürecinde geldiği noktayı da ortaya koyuyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Huawei yeni yapay zeka çiplerinde GPGPU teknolojisiyle Nvidia’ya rakip olacak
5

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

5 Yorum

  1. • 17 Mayıs 2025, 23:17

    Bu çiplerin piyasadaki etkisini merak ediyorum. Nvidia’nın uzun yıllara dayanan tecrübesiyle nasıl başa çıkacaklar?

  2. • 17 Mayıs 2025, 23:17

    GPGPU teknolojisi doğru bir hamle. Ancak Huawei’nin bu teknolojiyi ne kadar iyi uygulayabileceği de önemli.

  3. • 20 Mayıs 2025, 23:17

    Bu çiplerin performansını görmek için sabırsızlanıyorum. Ancak, üretim sürecinin de başarılı olması gerekiyor.

  4. • 24 Mayıs 2025, 23:17

    Yerli üretim kapasitesinin artırılması adına atılan bu adım takdire şayan. Umuyorum ki başarılı olur!

  5. • 3 Haziran 2025, 23:17

    Huawei’nin bu girişimi gerçekten heyecan verici. Yapay zeka alanında Nvidia’ya rakip olabilecek bir gelişme görmek güzel.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

TEKNOLOJİ Huawei yeni yapay zeka çiplerinde GPGPU teknolojisiyle Nvidia’ya rakip olacak

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir