1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Huawei, sülfür bazlı yeni batarya patentiyle 3000 km menzil sunacak

Huawei, sülfür bazlı yeni batarya patentiyle 3000 km menzil sunacak

Huawei, yeni sülfür bazlı katı hal bataryası patentiyle elektrikli araçlarda 3.000 km menzil ve 5 dakika şarj süresi vadediyor.

featured
5
Paylaş

Huawei, sülfür bazlı katı hal batarya teknolojisine ilişkin yeni bir patentle elektrikli araç endüstrisinde dikkatleri üzerine çekti. Şirketin başvurusunu yaptığı batarya sistemi, teorik olarak 3.000 kilometreye kadar sürüş menzili ve yalnızca 5 dakikalık tam şarj süresi vadediyor.

Huawei, yeni katı hal batarya patenti alacak

Patent belgelerinde yer alan teknik verilere göre, yeni batarya 400 ila 500 Wh/kg enerji yoğunluğuna ulaşabiliyor. Bu değer, halihazırda yaygın olarak kullanılan lityum-iyon pillerin enerji kapasitesinin iki ila üç katı anlamına geliyor.

Huawei’nin geliştirdiği batarya mimarisi, sülfürlü elektrolitlere azot katkısı ekleyerek lityum arayüzündeki yan reaksiyonları baskılamayı amaçlıyor. Bu reaksiyonlar, sülfür bazlı bataryaların yaygın kullanıma geçişinde karşılaşılan temel sorunlardan biri olarak biliniyor.

Patentte tanımlanan çözüm, batarya ömrünü uzatmayı ve termal güvenliği artırmayı hedefliyor. Bu yaklaşımın güvenlik açısından da iyileştirme sunduğu belirtiliyor. Ancak 5 dakikalık şarj süresi için gerekli olan yüksek güçlü şarj altyapısının ticarileşmesinin zaman alacağı söyleniyor.

Huawei, doğrudan batarya üreticisi konumunda olmasa da, batarya teknolojileri ve malzemeleri üzerine yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. 2025’in başlarında sülfür bazlı elektrolit sentezine ilişkin ayrı bir patent başvurusu daha yapan firma, yüksek iletkenliğe sahip yeni nesil malzemelerin üretim süreçlerine odaklanıyor.

Huawei’nin yanı sıra Xiaomi ve Nio gibi firmalar da benzer şekilde kendi batarya teknolojilerini geliştirmeye çalışıyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

5 Yorum

  1. Güvenlik açısından iyileştirmelerin yapılması önemli, umarım pratikte de başarılı olurlar.

  2. 29 Mayıs 2025, 21:11

    Huawei’nin bu alandaki adımlarını takip ediyorum, rekabet arttıkça daha iyi teknolojiler görürüz umarım.

  3. 5 Haziran 2025, 21:11

    Bu gelişme gerçekten heyecan verici, 3000 km menzil hayal gibi!

  4. 7 Haziran 2025, 21:11

    Yeni batarya teknolojilerine yatırım yapmaları güzel, ama bu tür yeniliklerin ne zaman pazara sunulacağı belirsiz.

  5. Yazıda belirtilen şarj süresinin uygulanabilirliği hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz?

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.