Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya bir kez daha düzenlediği baskına sert bir yanıt verdi.
Duran, sosyal medya platformunda yaptığı paylaşıma şu ifadeleri ekledi:
“Bazı İsrailli bakanların, fanatik gruplarla birlikte İsrail polisi tarafından korunan Mescid-i Aksa’ya yaptıkları baskını şiddetle kınıyorum. Mescid-i Aksa’yı hedef almak, İsrail’in sürdürdüğü kirli savaşın ve soykırımın bir başka aşamasıdır; çirkin bir provokasyondur, Aksa’yı işgal etmeye yönelik bir hamledir.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da vurguladığı üzere, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa kırmızı çizgimizdir.” Kudüs, tüm semavi dinlerin ortak coğrafyası, Mescid-i Aksa ise Müslümanların ortak ibadetgahı ve tüm insanlığın ortak mirasıdır. Ortak mirasımız ve belleğimiz olan Mescid-i Aksa’nın kutsallığına her zaman sahip çıkacak, Filistinli tüm kardeşlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar kapalı.