1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. İmamoğlu ‘çıkar amaçlı suç örgütü lideri’ olarak iddianamede suçlandı

İmamoğlu ‘çıkar amaçlı suç örgütü lideri’ olarak iddianamede suçlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu “çıkar amaçlı suç örgütü lideri” olarak suçlayan 3 bin 900 sayfalık iddianameyi açıkladı.

featured
0
Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ilişkin gerçekleştirdiği soruşturmayı tamamlayarak hazırladığı iddianameyi kamuoyuna duyurdu. Başsavcı Akın Gürlek tarafından bildirilen iddianamede, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “çıkar amaçlı suç örgütü lideri” olarak nitelendirildi.

3 bin 900 sayfadan oluşan iddianamede, aralarında Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu toplam 402 kişi yer almakta ve bunlardan 105’inin tutuklu olduğu belirtilmektedir. İmamoğlu, 142 ayrı eylemle suçlanmaktadır. Savcılık, belgede örgütün adını ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ olarak tanımlamıştır. Ayrıca, soruşturma çerçevesinde 76 kişinin etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandığı kaydedilmiştir. İddianamede, bu eylemler sonucunda kamu maliyesine 160 milyar lira zarar verildiği iddia edilmiştir.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.