Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

iOS 19, geliştiricilerin uygulamalarında Apple’ın yapay zeka modellerini kullanmasına imkan tanıyabilir

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
iOS 19, geliştiricilerin uygulamalarında Apple’ın yapay zeka modellerini kullanmasına imkan tanıyabilir Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--

Yeni bir iddiaya göre iOS 19 işletim sistemi geliştiricilerin uygulamalarında Apple’ın yapay zeka modellerini kullanmasına imkan tanıyabilir.

Önümüzdeki ay tanıtılacak iOS 19, Mark Gurman’ın son iddiasına göre Apple’ın kendi geliştirdiği yapay zekâ modellerine özel SDK’lerle birlikte gelebilir. Eğer bu altyapı gerçeğe dönüşürse, geliştiriciler oluşturdukları uygulamalarda Apple’ın LLM’lerini kullanabilecek. Geliştiricilerin uygulamalarına farklı yapay zekâ özellikleri eklemesini kolaylaştıracağı söylenen bu imkan, birçok uygulamayı kısa süre içinde çok daha gelişmiş hâle getirebilir. Mark Gurman’ın başka bir iddiasına göre iOS 19 işletim sistemi, yapay zeka destekli bir batarya yönetim altyapısıyla gelecek. Bu özellik, aktarıldığı kadarıyla cihazın nasıl kullanıldığını analiz edecek ve pil kullanımını azaltmak için mümkün olan yerlerde/durumlarda dinamik ayarlamalar yapacak. Bu altyapının özellikle ince gövdesi nedeniyle batarya kapasitesi ve ömrü kısa olacak iPhone 17 Air düşünülerek tasarlandığı iddia ediliyor. iOS 19 hakkında bundan önce ortaya atılan iddia, yine Gurman’dan gelmişti. Gurman Wi-Fi odaklı son açıklamasında şunlara yer vermişti: “Yeni bir otele, ofise veya spor salonuna gittiğinizde internete erişmeden önce genellikle tüm cihazlarınızda bir web formu doldurmanız istenir. iOS 19 ile sunulan yeni Wi-Fi özelliği, bir cihaza girilen bilgileri diğer cihazlarla otomatik olarak senkronize edecek. Bu altyapı, yeni bir Wi-Fi ağına erişim sürecini biraz daha kolaylaştıracak ve aynı zamanda hızlandıracak.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Temizlikte zirveye çıkan robot süpürge; Ezviz RS20 Pro


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

iOS 19, geliştiricilerin uygulamalarında Apple’ın yapay zeka modellerini kullanmasına imkan tanıyabilir
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

TEKNOLOJİ iOS 19, geliştiricilerin uygulamalarında Apple’ın yapay zeka modellerini kullanmasına imkan tanıyabilir

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir