Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. İspanya’da hızlı tren faciası! İki hızlı trenin raydan çıktı: 21 kişi öldü

İspanya’da hızlı tren faciası! İki hızlı trenin raydan çıktı: 21 kişi öldü

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2026 05:42

İspanya’nın güneyindeki Endülüs bölgesinin Kurtuba kenti yakınlarında iki hızlı trenin raydan çıkması sonucu 39 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, ölenlerin yanı sıra 4’ü çocuk 24’ü ağır yaralı olmak üzere toplam 73 kişinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Yerel medyada yer alan haberlerde, Kurtuba’ya bağlı Adamuz beldesinde, Malaga’dan Madrid’e giden bir hızlı trenin üç vagonunun raydan çıktığı, bu sırada karşı hatta Huelva istikametine doğru giden bir trenin de raydan çıkan vagonlar nedeniyle manevra yapmak zorunda kaldığı ve bazı vagonlarının devrildiği belirtildi.

İspanya resmi haber ajansı EFE’nin, soruşturmayı yürüten yetkililere dayanarak verdiği haberde ilk trende 317, ikinci trende 100 yolcunun olduğu kaydedildi.

BBC’nin aktardığı habere göre, yetkililer kazada ölenlerin sayısının en az 39 olduğunu ve 4’ü çocuk 24’ü ağır yaralı olmak üzere 73 kişinin hastaneye kaldırıldığını söyledi.

İspanyada facia İki hızlı tren raydan çıktı: Çok sayıda can kaybı
Haberin Devamı

Kurtuba‘ya beş mobil yoğun bakım ünitesi, bir lojistik destek aracı ve dört acil kritik bakım ünitesi gönderildiği ifade edildi.

Adamuz’a bir sahra hastanesi kurulduğu, askeri acil yardım birliğinden 37 askerin gönderildiği, dışarıda kalan yolcuların nakil işlemlerinin devam ettiği, çevredeki vatandaşların battaniye, yiyecek yardımı yaptığı aktarıldı.

Öte yandan, Başbakan Pedro Sanchez, yarınki programını iptal etti.

İspanyada facia İki hızlı tren raydan çıktı: Çok sayıda can kaybı

Sanchez, ABD merkezli sosyal paylaşım şirketi X’ten yaptığı paylaşımda da “Adamuz’da raydan çıkan iki yüksek hızlı trenin karıştığı kazayı yakından takip ediyoruz. Hükümet, yolculara yardımcı olmak için diğer ilgili yetkililer ve acil servislerle birlikte çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

Madrid’den Malaga’ya doğru giden trenin vagonlarının raydan çıkmasına neyin neden olduğu henüz bilinmiyor.

İspanyada facia İki hızlı tren raydan çıktı: Çok sayıda can kaybı

İspanyada facia İki hızlı tren raydan çıktı: Çok sayıda can kaybı
İspanya’da hızlı tren faciası! İki hızlı trenin raydan çıktı: 21 kişi öldü
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir