Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

İsrail İran’a hava saldırısı düzenledi, uluslararası hukuk ihlal ediliyor

Gazze'de İsrail'in İran askeri noktalarına düzenlediği hava saldırıları, sivillerin de zarar görmesine yol açtı; Türkiye, saldırıları kınadı.

featured
5
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
İsrail İran’a hava saldırısı düzenledi, uluslararası hukuk ihlal ediliyor Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--

Orta Doğu’da sıcak saatler yaşanıyor. Gazze’de masumlara zulmeden İsrail, sabah saatlerinde İran’ın askeri noktalarını vurdu. İsrail’in düzenlediği saldırılarda siviller de zarar görürken, Dışişleri Bakanlığı’ndan da bir açıklama yapıldı. İsrail’in saldırılarının kınandığı açıklamada şöyle denildi: “BU SALDIRI HUKUKU AÇIKÇA İHLAL EDİYOR” İsrail’in İran’a düzenlediği hava saldırısını en güçlü şekilde kınıyoruz. Uluslararası hukuku açıkça ihlal eden bu saldırı, İsrail’in bölgede yürüttüğü stratejik istikrarsızlaştırma politikasına hizmet eden bir provokasyondur. “İSRAİL KÜRESEL HUZURU RİSKE ATMAKTAN KAÇINMIYOR” Saldırıların, İran’ın nükleer programıyla ilgili müzakerelerin yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleşmesi, Netanyahu hükümetinin herhangi bir meselenin diplomatik yollarla çözülmesini istemediğini ve kendi çıkarları doğrultusunda bölgesel istikrarı ve küresel huzuru riske atmaktan kaçınmadığını göstermektedir. “ORTA DOĞU’DA DAHA FAZLA KAN GÖRMEK İSTEMİYORUZ” İsrail’in daha büyük çatışmalara yol açabilecek saldırgan eylemlerine bir an önce son vermesi gerekmektedir. Orta Doğu’da daha fazla kan ve yıkım görmek istemediğimizi tekraren ifade ediyoruz. Savaşın yayılmaması için uluslararası toplumu acilen harekete geçmeye çağırıyoruz. TÜRKİYE’DEN İLK TEPKİ ÖMER ÇELİK’TEN GELDİ AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sabahın erken saatlerinde sosyal medya hesabından İsrail’in İran’a saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Çelik, “İsrail İran’a saldırarak tüm bölgeyi ateşe atan vahşi ve barbar saldırılarına bir yenisini ekledi.” diyerek “hukuksuz saldırıları” kınadı. “İsrail saldırısının hiçbir meşruiyeti ve gerekçesi olamaz.” diye açıklama yapan Çelik, “Bu barbarca bir saldırganlıktır.” dedi. “SOYKIRIMCI EYLEMLER” Çelik, “Cumhurbaşkanımızın Netanyahu hükümetinin soykırımcı eylemlerinin sonuçları konusundaki uyarılarına tüm dünya dikkat kesilmelidir. Gazze konusunda İsrail’in soykırımcı faaliyetlerine karşı uluslararası baskı artmışken, İsrail bir kere daha gözleri soykırımcı eylemlerinden uzaklaştırmak için yeni bir saldırı başlattı.” ifadelerini kullandı. İsrail saldırganlığının tüm dünya için tehdit olduğunu dile getiren AK Parti Sözcüsü, “Buna karşı tüm dünya ortak somut tedbirler almalıdır.” diye kaydetti.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İsrail İran’a hava saldırısı düzenledi, uluslararası hukuk ihlal ediliyor
5

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

5 Yorum

  1. • 19 Mayıs 2025, 07:51

    Bu saldırıyı kesinlikle kınıyorum, masum sivillerin zarar görmesi kabul edilemez.

  2. • 20 Mayıs 2025, 07:51

    Yazıda bahsedilen hukuk ihlalleri oldukça endişe verici, umarım uluslararası toplum bu duruma bir çözüm bulur.

  3. • 1 Haziran 2025, 07:51

    Bu saldırıların ne kadar sürdürülebilir olduğunu merak ediyorum, çünkü her iki tarafın da kayıpları artıyor.

  4. İsrail’in bu tür eylemleri sadece bölgeyi daha da kaosa sürükler, ancak başka bir çözüm yolu var mı?

  5. • 8 Haziran 2025, 07:51

    Gerçekten korkutucu bir durum. Bizler sadece daha fazla kan dökülmesini istemiyoruz, dünyanın bunu ciddiye alması gerekiyor.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

DÜNYA İsrail İran’a hava saldırısı düzenledi, uluslararası hukuk ihlal ediliyor

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir