Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

İsrail mahkemesi 8 aktivistin Gazze’ye insani yardım taşıyan…

İsrail mahkemesi, uluslararası sularda alıkonulan Gazze'ye insani yardım taşıyan Madleen gemisindeki 8 aktivistin gözaltında tutulmasına karar verdi.

featured
5
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
İsrail mahkemesi 8 aktivistin Gazze’ye insani yardım taşıyan… Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--

İsrail mahkemesi, uluslararası sularda alıkonan Gazze’ye insani yardım taşıyan Madleen gemisindeki 8 aktivistin sınır dışı edilene kadar gözaltında tutulmasına karar verdi.

İsrail hukuk örgütü Adalah’den yapılan açıklamada, Ramle kentindeki Givon isimli tutukevindeki göç mahkemesinin, dün gece 8 aktivist için gözaltı kararı vermesinin “hukuk dışı” olduğu vurgulandı.

Mahkemenin, sınır dışı edilmedikleri takdirde aktivistlerin 8 Temmuz’da yeniden duruşmaya çıkartılması kararı aldığı belirtildi.

İsrail güçlerinin zorla müdahale ederek el koyduğu teknedeki 12 kişiyi alıkoymasının “uluslararası hukuk kapsamındaki temel hakların ihlali” olduğu vurgulandı.

İsrail mahkemesinden Madleen gemisinden alıkonulan aktivistler hakkında karar - Resim: 0

Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan aktivistlerin İsrail’e girmeye çalışmadıkları, planlanan rotalarının Sicilya’dan başlayarak uluslararası sular üzerinden doğrudan Gazze’ye, yani Filistin devletinin karasuları olduğu vurgulandı.

Serbest bırakılması istenen 8 aktivistin ya Gazze’deki insani yardım görevlerine devam etmek üzere Madleen’e ya da ülkelerine güvenli bir şekilde geri gönderilmesi gerektiği belirtildi.

Adalah avukatlarının yaptığı itirazı reddeden göç mahkemesinin kararında ise Gazze Şeridi’ne yönelik deniz ablukasının İsrail hukukuna göre yasal olduğu ve gönüllülerin bunu bilerek ihlal etmeye çalıştıkları öne sürüldü.

İsrail’in gözaltında tuttuğu aktvistlerin, Avrupa Parlamentosunun Fransız üyesi Rima Hassan, Almanya vatandaşı Yasemin Acar, Türkiye’den Hüseyin Şuayb Ordu, Brezilya’dan Thiago Avila, Hollanda’dan Marco van Rennes, Fransa’dan ise Reva Viard, Pascal Maurieras ve Yanis Mhamdi olduğunu duyuruldu.

4 aktivist ülkelerine gönderilmişti

Gazze’ye giden insani yardım gemisi Madleen’den alıkonulan 12 insan hakları aktivistinden dördü dün sabah ülkelerine gönderilmişti.

Sunulan “sınır dışı evraklarını” imzalamayı reddeden aktivistlerden 8’i ise Ramle kentindeki Givon isimli tutukevinde göç mahkemesinde hakim karşısına çıkarılmıştı.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İsrail mahkemesi 8 aktivistin Gazze’ye insani yardım taşıyan…
5

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

5 Yorum

  1. • 17 Mayıs 2025, 16:24

    Bu durumu tam olarak anlayabilmek için daha fazla bilgiye ihtiyacım var. Gözaltı koşulları nasıldı?

  2. • 18 Mayıs 2025, 16:24

    Bu durum gerçekten üzücü. Gözaltındaki aktivistlerin bir an önce serbest bırakılması gerekiyor.

  3. • 21 Mayıs 2025, 16:24

    Evet, uluslararası sularda alıkonulmaları gerçekten sorunlu. Umuyorum ki bu dava daha fazla bilgi edinmemize yardımcı olur.

  4. • 6 Haziran 2025, 16:24

    İnsanlık adına bir şeyler yapmaya çalışan bu aktivistlere sahip çıkmak önemlidir. Onlar için elimizden geleni yapmalıyız.

  5. Mahkemenin bu kararı hukuk açısından tartışmalı olabilir. Uluslararası hukukun göz ardı edilmesi kabul edilemez.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

GÜNCEL İsrail mahkemesi 8 aktivistin Gazze’ye insani yardım taşıyan…

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir