Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. İsrail İran’a yeni hava saldırıları düzenleyecek savunma unsurlarını hedef aldı

İsrail İran’a yeni hava saldırıları düzenleyecek savunma unsurlarını hedef aldı

İsrail, İran'a yeni hava saldırıları düzenleyeceğini duyurdu; İran ise saldırılara devam edileceğini açıkladı. Her iki taraf da misilleme tehdidinde bulunuyor.

featured
5
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir ve Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar, “Tahran yolunun açıldığını” iddia ederek İran’a yeni hava saldırıları düzenleyeceklerini duyurdu. İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Ebulfezl Şikarçi de İsrail pişman olana kadar operasyonlara devam edeceklerini belirtti.

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee’nin X hesabından yaptığı açıklamaya göre, Zamir ve Bar’ın durum değerlendirmesi yaptığı aktarıldı.

Zamir ve Bar, İsrail’in İran’a ait karadan karaya ve karadan havaya füze bataryalarını hedef almasının ardından kendilerine “Tahran yolunun açıldığını” iddia ederek İran’a yeni hava saldırıları düzenleyeceklerini duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan bir diğer açıklamada, İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Bar, İran’da yüzlerce hedefi vurduklarını ileri sürdü. Bar, vurdukları yüzlerce hedef arasında çok sayıda füze bataryasının da bulunduğunu kaydetti.

Karadan havaya füze bataryalarının hedef alınmasıyla İsrail’in İran hava sahasında hareket özgürlüğü kazandığını iddia eden Bar, İsrail’in ilk kez Tahran’da savunma unsurlarını hedef aldığını ileri sürdü.

İsrail ordusu, İran’da hedef alınan karadan karaya füze bataryalarının görüntülerini paylaştı.

İsrail’in Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde de son 24 saat içinde İran hava savunma sistemlerinin büyük kısmının yok edildiği öne sürüldü.

İran Genelkurmay Sözcüsü: “İsrail pişman olana kadar operasyonlara devam edeceğiz”

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Ebulfezl Şikarçi, İsrail pişman olana kadar operasyonlara devam edeceklerini belirtti.

İran devlet televizyonuna konuşan Sözcü Şikarçi, İran lideri Ali Hamaney’in dünkü açıklamasında İsrail’i pişman edeceklerine yönelik açıklama yaptığını hatırlatarak, “Suçlu Siyonist pişman olana kadar operasyona devam edeceğiz.” dedi.

İsrail, 13 Haziran’da İran’ın farklı kentlerindeki nükleer tesisler başta olmak üzere ordunun üst komuta kademesini de hedef olan geniş çaplı saldırılar düzenledi.

İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey komutanlar ile 9 nükleer bilim insanı saldırılarda ölürken, toplam sivil kaybı 78 olarak açıklandı.

İran ordusunun İsrail’e balistik füzelerle yaptığı misillemede en az 63 kişi yaralandı.

Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülke İsrail’i kınadı.

İsrail İran’a yeni hava saldırıları düzenleyecek savunma unsurlarını hedef aldı
5

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir