Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. İsrail’in yalanları tükendi, kendi raporları bile aklayamıyor

İsrail’in yalanları tükendi, kendi raporları bile aklayamıyor

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in önde gelen sağcı ve işgal yanlısı düşünce kuruluşlarından Begin–Sedat Stratejik Araştırmalar Merkezi (BESA), Gazze’de yürütülen askeri operasyonlara ilişkin 311 sayfalık bir rapor yayımladı. Raporda, “soykırım” ve “Gazzelilerin öldürülmesi” suçlamalarının asılsız olduğu öne sürüldü. Aynı düşünce kuruluşu bir sonraki raporunda ise sivil kayıpların varlığı kabul etti ve “kitlesel ölümler” ifadesini kullandı ancak Tel Aviv’i aklamak için ölümlere Hamas‘ın sebep olduğunu iddia etti. BESA, bölgede gıda tedarikinin “yeterli” olduğunu da savundu. BESA’nın kendi raporuna tezat düşmesi ülkedeki işgal yanlıları ve aşırı sağcıların artık Tel Aviv’in vahşet politikasına kılıf uyduramadıklarını da gözler önüne serdi.

İsrail'in yalanları tükendi, kendi raporları bile aklayamıyor - Resim : 1
BESA’nın ilk raporunda “soykırım yok”, “kitlesel ölümler yok” ve “sivillere yönelik kasıtlı saldırı yok” iddiaları yer aldı. Rapor, Hamas’ı sivilleri kalkan olarak kullanmakla suçlayarak İsrail’in sorumluluğuna gözlerini kapadı.

GERÇEĞİ İNKAR ETTİLER

BESA’nın 311 sayfalık ilk raporunda yer alan ifadelere göre İsrail’in operasyonlarında Gazze’de sivillerin öldüğü kabul edilse de bunun “sistematik bir politika” olmadığı savunuldu. Çalışmada, “sivillere verilen zararın asıl sorumlusunun Hamas’ın sivilleri kalkan olarak kullanması” olduğu iddia edildi. Raporda bölgede bir soykırım suçu işlenmediği, yerinden etme politikası güdülmediği ve kitlesel ölümlerin olmadığı gibi somut gerçeklere bütünüyle aykırı yalanlara sığındı.

İSRAİL’İ AKLAMAYA ÇALIŞIYORLAR

BESA’nın ikinci raporunda ise bu kez bölgede büyük sivil kayıplarının yaşandığı, bölgenin tahrip edildiği ve çok sayıda masum insanın hayatını kaybettiği gerçekleri kabul edildi ancak “bunların sorumlusu İsrail değil” denilerek yine Başbakan Binyamin Netanyahu hükümeti ve İsrail ordusu aklanmaya çalışıldı. “Gazze’deki sivillere yönelik zararın sorumlusu İsrail değil Hamas’tır” başlıklı raporda ölen insanların uluslararası hukukta insan kalkanı olarak tanımlanan yöntemler dolayısıyla Hamas tarafından ölüme sürüklendiği gibi akıl almaz bir iddiaya yer verildi. “Ölümlerden İsrail değil Hamas sorumludur” denilerek Tel Aviv’in aklanmaya çalışıldığı yazıda İsrail’in bombardımanında ölen sivillerin dahi “terör örgütlerinin suçu” olarak gösterilmesi dikkat çekti.

İsrail'in yalanları tükendi, kendi raporları bile aklayamıyor - Resim : 2
Düşünce kuruluşunun ikinci raporunda ise sivil kayıpların varlığı kabul edildi ancak İsrail’in bombalı saldırılarında ölenlerin sorumluluğu Hamas’a yüklenerek Tel Aviv aklanmaya çalışıldı.

SIĞINACAK YALANLARI KALMADI

Uluslararası gözlemciler ise, bu raporların İsrail’in söyleminde ciddi bir kırılmayı temsil ettiğini vurguluyor. Daha önce Gazze’de insani kriz, açlık ve kitlesel ölümleri reddeden sağcı merkezler, artık sivil kayıpları doğrudan inkar edemiyor. İsrail’in en sağcı vakıf ve derneklerinin bile “yeni sorumlular” üreterek kendilerini aklamaya çalışması, Tel Aviv yönetiminin uluslararası arenada giderek köşeye sıkıştığını ortaya koyuyor.

[email protected]

Kaynak: Web Özel

İsrail’in yalanları tükendi, kendi raporları bile aklayamıyor
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir