Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

İYİ Partili Erhan Usta’dan enflasyonla mücadele eleştirisi

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
İYİ Partili Erhan Usta’dan enflasyonla mücadele eleştirisi Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--

İYİ Parti Ekonomi ve Kalkınma Politikaları Başkanı, Samsun Milletvekili Dr. Erhan Usta, Merkez Bankası’nın 2025 yılı enflasyon tahminini yüzde 21’den yüzde 24’e yükselttiğini belirterek bu rezivyonun piyasada ciddi bir güvensizlik oluşturduğunu öne sürdü.

PİYASALARA KARŞI GÜVEN SAĞLANMALI 

Enflasyonla mücadelede en önemli konunun piyasalara karşı güveninin sağlanması olduğunu kaydeden Usta, “Yılın daha ikinci ayının ilk haftasında enflasyon tahminindeki bu kadar yüksek bir revizyon piyasada ciddi bir güvensizlik oluşturdu. Enflasyonla mücadelede temel husus beklentilerin düzeltilmesi, güvenin oluşturulması piyasaların ve insanımızın enflasyonla mücadele edileceği hususunda inancının olmasıdır. Bu inancın oluşabilmesi için de enflasyonla mücadelede bir toplumsal mutabakata ihtiyaç var. Her gün bir gazetecinin, her gün bir siyasetçinin tutuklandığı, bütün yükün çalışanların ve emeklilerin üzerine yığıldığı, dar ve sabit gelirlilerin üzerine yüklenildiği bir ortamda toplumsal mutabakat olabilir mi? Olamaz.” dedi. 

<!–

Gözden kaçırmayın

–> Samsun'da Trump protestosu! Samsun’da Trump protestosu!

MAAŞLAR ŞİMDİDEN ERİDİ 

Merkez Bankası’nın revizyonuyla ilgili gerekçelerine bakıldığında bir tuhaflık olduğunu iddia eden Usta sözlerini şöyle sürdürdü: “Temel olarak yönlendirilen fiyatların, idare edilen fiyatlardan kaynaklandığını söylüyor. Yani yeniden değerleme oranındaki vergi artışları ve muayene katılım paylarındaki artıştan kaynaklandığı ifade ediliyor. Devletin kurumlar arasında hiç mi eş güdüm yok? Yeniden değerleme oranında vergi artışı olacağı 1 Ocak’ta belliydi. Bunu nasıl bir gerekçe olarak Merkez Bankası sunabilir? Veya sağlıktaki muayene katılım paylarıyla ilgili böyle yüksek artışların yapılmasından niye Merkez Bankası’nın haberi yok?  Şimdiden memurlara, emeklilere, çalışanlara, verilen maaşların nasıl erdiğini de görmüş oluyoruz. Yüzde 21 hedef enflasyon dediler. Ona göre maaş artışları yapıldı. Hedef enflasyonu şimdiden yükseltildi. Yılın sonunda yüzde 30’u da aşacak. Yine mağdur edilen çalışanlar ve emekliler olacak. Böyle bir ortamda da toplumsal mutabakat oluşmaz. Toplumsal mutabakatın oluşmadığı bir ortamda da enflasyonla mücadelede başarılı olunmaz.”

Muhabir: ELVAN İLHAN


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İYİ Partili Erhan Usta’dan enflasyonla mücadele eleştirisi
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

GÜNCEL İYİ Partili Erhan Usta’dan enflasyonla mücadele eleştirisi

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir