Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. İzmir’in sokaklarına sanatsal dokunuş

İzmir’in sokaklarına sanatsal dokunuş

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İEÜ Mikro-Yeterlilikler Ofisi paydaşlığında gerçekleştirilen çalışma, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Adalet ve Eşitlik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ODAK İzmir-Ortak, Dayanışmacı, Aktif, Kapsayıcı İzmir Projesi kapsamında düzenlenen ‘Bir Arada Yaşam Rotası’ etkinliğiyle birleşti. Anafartalar Caddesi, Kadı Hamamı, Mavi Kortejo, Hatuniye Camii, Dönertaş Sebili, Kadın Müzesi&Sanathane, Fettah Camii&Mısri Dergahı, Altınpark kazı alanı, Kumrulu Mescit, Aziz Vukolos Kilisesi, Bıçakçı Han&Yıldız Sineması, Basmane Garı gibi kentin tarihi noktalarını gezen 41 öğrenci, bu bölgelerdeki yaşamı gözlemleyip fotoğrafladı. Gençler, ardından bu fotoğrafları yapay zeka destekli sanat araçlarıyla tabloya dönüştürerek özgün birer sanat eserine imza attı.

Günlük yaşamdan kesitler

Proje yürütücüsü Dr. Utkan Boyacıoğlu, “Kent ve Empresyonizm projemizde, öğrencilerimizin şehri yalnızca gözlemlemelerini değil, aynı zamanda anlamlandırmalarını ve yorumlamalarını istiyoruz. ODAK İzmir iş birliğiyle yapılan bu çalışma, sanatın kente ve toplumsal yaşama dair bir ifade aracı olabileceğini somut biçimde gösterdi” ifadelerini kullandı. Empresyonizm (izlenimcilik) akımının temelinde günlük yaşamdan kesitler, şehir atmosferi ve ışık-gölge oyunlarının bulunduğunu belirten Dr. Boyacıoğlu, “Bu sanat akımının en önemli özelliği, hayatın içinden manzaraları özgün bakış açılarıyla resmetmek. Biz de bu derste, İzmir’in çok katmanlı yapısını ele aldık. Öğrencilerimiz, kentimizin dinamik ve çok kültürlü dokusunu kendi izlenimleriyle yansıttı” diye konuştu.

<!–

Gözden kaçırmayın

–>

Konak Belediyesi Valilik binasını Hazine’ye satacak
Konak Belediyesi Valilik binasını Hazine’ye satacak

İçeriği Görüntüle

Sergi açılacak

Ortaya çıkan eserlerin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belirlediği alanlarda sergileneceğini dile getiren Boyacıoğlu, “Öğrenciler ayrıca, bu karelerin onlarda uyandırdığı duyguları kısa metinlerle ifade edecek; bu metinler de eserlerin altında yer alacak. Öğrencilerin etkinlik süresince ürettikleri fotoğraf, çizim ve kısa videolar, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde açılacak ‘Bir Arada Yaşamın İzleri’ adlı sergide de sanatseverlerle buluşacak. Ayrıca, mikro-yeterlilik olarak yapılandırılan etkinlikte koşulları sağlayan öğrencilere, İEÜ Mikro-Yeterlilikler Ofisi tarafından dijital rozet verilecek” ifadelerini kullandı.

Muhabir: ALEYNA ARSLANBAŞ

İzmir’in sokaklarına sanatsal dokunuş
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir