Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

Japonya'da LDP ve Ishin koalisyonu kadın başbakanı yolu açtı

Japonya'da Liberal Demokrat Parti (LDP) ile Japan Innovation Party (Ishin) koalisyon anlaşması imzalayarak, ülkenin ilk kadın başbakanını işaret ediyor.

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Japonya'da LDP ve Ishin koalisyonu kadın başbakanı yolu açtı Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--

Japonya’da Liberal Demokrat Parti (LDP) ile Japan Innovation Party (Ishin) arasında bir koalisyon anlaşması gerçekleştirildi. Kyodo Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, bu gelişme, ülkenin ilk kadın başbakanının göreve gelmesine olanak tanıyor. LDP’nin lideri Sanae Takaichi ve Ishin’in başkanı Hirofumi Yoshimura, resmi anlaşmayı imzalamak için pazartesi günü bir araya gelmeyi planlıyor.

Japonya’da İlk Kadın Başbakan!

Ishin’in eş başkanı Fumitake Fujita, geçtiğimiz cuma günü koalisyon müzakerelerinde önemli bir “ilerleme” sağlandığını duyurdu. Parti milletvekilleri, salı günü parlamentoda gerçekleştirilecek başbakan seçimi için Takaichi’ye oy verecektir; fakat başlangıçta hükümete bakan atamayı düşünmüyorlar. Bu durum, LDP’nin önceki partneri Komeito ile oluşturduğu tam koalisyonun sona ermesiyle hükümetin istikrarı konusunda bazı kaygılara yol açıyor.

Fujita, “Müzakereler son aşamada ve nihai kararı vereceğiz. Sonuç, pazartesi günü açıklanacak,” dedi ancak ayrıntılar vermekten kaçındı. Takaichi’nin LDP başkanlığını kazanması, Shigeru Ishiba’nın yerini almasını neredeyse kesin hale getirmişti. Komeito’nun 26 yıllık koalisyondan ayrılması, LDP’yi rakip partilerle hızlı bir şekilde müzakerelere zorladı.

Bu anlaşma, Japonya’nın siyasi tarihinde önemli bir adım olarak nitelendiriliyor; kadın liderliğine kapı açarken, hükümetin istikrarı ve koalisyon dinamikleri gelecekte kritik bir öneme sahip olacak.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Japonya'da LDP ve Ishin koalisyonu kadın başbakanı yolu açtı
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

GÜNCEL Japonya'da LDP ve Ishin koalisyonu kadın başbakanı yolu açtı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir