1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Kahvede Trump krizi: Rekor geldi

Kahvede Trump krizi: Rekor geldi

featured
0
Paylaş

Kahve fiyatları, rekor tazelemeye devam ediyor.

Daha önce dünyanın en büyük arabica üreticisi Brezilya ve robusta çekirdeğinin ana üreticisi Vietnam’daki sıkılaşan arz görünümünün etkisiyle sert yükselen kahve fiyatları, Başkan Trump’ın açıklamaları ile yükselişine devam ediyor.

Trump’ın ’ya ilave gümrük vergisi uygulayabileceğine yönelik açıklamaları sonrasında ’de faaliyet gösteren emtia borsası Intercontinental Exchange’te kahvenin libre fiyatı 3,55 dolarla tarihi zirveyi gördü.

Daha sonra 3,50 dolar seviyelerinde dengelenen kahvenin libre fiyatı, aralık ayının sonuna göre yüzde 9’un üzerinde artış kaydetti.

ARZ ENDİŞESİ FİYATLARI UÇURDU

Analistler, Kolombiya’nın, kahve üretiminde önde gelen ülkeler arasında bulunduğunu belirterek, Trump’ın en son açıklamalarından sonra meydana gelen arz endişeleriyle kahve fiyatlarında rekor seviyelerin test edildiğini vurguladı.

Brezilya ve Vietnam’da havanın kurak olması nedeniyle üretime yönelik endişeler hali hazırda kahve fiyatlarını etkileyen önemli faktörler arasında yer alıyor.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.